Bedøm artiklen

Når man skal ud at købe en barnevogn, så kan det være rigtig svært at finde frem til, hvad man især skal fokusere på ved købet. Nedenfor får du nogle gode råd til, hvad du kan overveje, når du skal købe en barnevogn med høj sikkerhed.

Sikkerhed

Sikkerhed er nøgleordet, når man skal købe en barnevogn. Alle forældre ønsker en sikker barnevogn til deres barn, men det kan være svært at vide, hvornår en barnevogn er klassificeret som værende sikker. Man skal se efter mærket Varefakta, når man skal finde en sikker barnevogn. Den danske mærkningsordning Varefakta tester og godkender herudfra en lang række børneprodukter, herunder barnevogne. Udover at se efter dette mærke, så er det også vigtigt, at man sikrer sig, at barnevognen er udstyret med en god bremse.

Terræn

Det er vigtigt at overveje hvilket terræn, som barnevognen skal bruges i. Skal den for eksempel bruges meget på ujævne overflader såsom grus og skovbund, så er det vigtigt at anskaffe sig en barnevogn, som har nogle gode og robuste hjul. Overvej derudover også, hvorvidt en barnevogn med drejehjul er det, der foretrækkes. Drejehjul er gode, hvis barnevognen skal bruges på steder, hvor man ofte skal dreje den skarpt, da det hurtigt kan blive tungt og hårdt at skulle dreje den manuelt.

Kvalitet

Kvalitet er selvfølgelig også et vigtigt element, når man skal købe en barnevogn. Kvalitet er ofte forbundet med pris, men ofte er nogle mærker altså også blot dyrere grundet brandet omkring dette mærke. Når man skal finde frem til, hvorvidt en barnevogn er af høj kvalitet, så er det derfor en god ide at opsøge hjælp ved en specialiseret forhandler af barnevogne, som kan fortælle, hvad kvalitetsforskellen er på de forskellige mærker og modeller.

Se også:
  Gode råd til forebyggelse af vinterdepression

Barnevognens funktioner

Generelt bør man overveje hvilke funktioner, som er vigtige at have på barnevognen. Det kan for eksempel være en god ide at overveje, hvorvidt barnevognen skal være nem at klappe sammen, hvis man skal have den meget med i sin bil. Derudover kan man overveje, hvorvidt man ønsker en barnevogn, som kan omdannes til en klarvogn. Bor man i en lejlighed uden elevator er det også en rigtig god ide at overveje, om man skal have en letvægtsbarnevogn.

Prøv altid barnevognen af

Det er altid en rigtig god ide at prøve forskellige barnevogne af, inden man køber en. Sørg derfor for at tage ud i en eller flere fysiske butikker og mærk efter hvilken barnevogn, som passer bedst i både komfort og stil. Der er ikke én barnevogn, som er bedst til alle, da man i stor grad skal vælge barnevogn efter ens egen fysik, herunder blandt andet højde og holdning.