Bedøm artiklen

Måske ved du med sikkerhed, at du har et misbrug eller også er du bekymret for, at du er ved at ryge ind i et. Uanset hvad, er det altså aldrig for sent at komme i behandling for sit alkoholmisbrug. Er du i tvivl om, hvad næste skridt er? Så læs med her for gode råd.

At anerkende sit misbrug

At anerkende sit alkoholmisbrug er det første skridt mod at komme ud af det. Det kan være en svær erkendelse, men det er vigtigt at huske på, at du ikke er alene i sin kamp mod alkoholisme, og der er hjælp at få. Det er derfor rigtig flot at nå til denne erkendelse, og en milepæl du skal rose dig selv for at have nået.

Der er forskellige behandlingsmuligheder for alkoholmisbrug, og det er vigtigt at finde den behandling, der passer bedst til dine behov. Her er nogle eksempler på behandlingsmuligheder. Det er fx vigtigt at finde et behandlingssted tæt på. Bor du i omegnen af Aarhus, så Læs om alkoholbehandling i Aarhus. Du kan undersøge muligheden for terapi, så du kan lære at identificere de underliggende årsager til dit alkoholmisbrug, og så du kan få de redskaber, der er nødvendige for, at du kan håndtere dit misbrug.

Find en støttegruppe

Det kan være en stor trøst at finde ligesindede at tale med. Der findes flere støttegrupper landet over. Her kan du forhåbentlig opleve en følelse af samhørighed og finde hjælpe til at håndtere de udfordringer, der følger med alkoholafhængighed.

Det er vigtigt at huske på, at det, at komme ud af alkoholmisbrug, er en proces, og det kan tage tid. Det er helt okay, hvis du gerne vil holde det hemmeligt for venner og familie, men måske er det ikke så farligt at være gennemsigtig, som det føles i dit eget hoved? Husk, at hjælpen er der.

Se også:
  Bliv sommerklar med de rette fitness hold