Bedøm artiklen

Kondomet er det eneste præventionsmiddel, der både beskytter mod graviditet og seksuelt overførte sygdomme, og derfor er kondomet også kommet for at blive. Dog mener nogle mænd, at det tager følsomheden væk fra oplevelsen – men der er mange kondomer, der forhindrer dette og faktisk kan sætte ekstra gang i den. Med kondomer fra kondomaten.dk er der rig mulighed for at finde det kondom, der er bedst for dig. Men hvordan finder man det? Det kommer denne artikel ind på.

Hvilken størrelse kondom passer bedst?

Et vigtigt element, når det kommer til at finde det rette kondom, er at kende størrelsen på sin penis. Her nytter det ikke noget at vælge et, der ikke passer i størrelsen, da det kan give en dårlig oplevelse og i sidste ende mindske sikkerheden.

Er kondomet for stort, vil det kunne falde af under samlejet. Er kondomet derimod for lille, vil der være større risiko for, at det springer. Find derfor det rette fit, ved både at måle længde og tykkelse på din penis i erigeret tilstand. Så sikrer det bedst mod både graviditet og seksuelt overførte sygdomme – og det vil også føles bedre.

De klassiske, de eksperimenterende og de bedøvende – hvilken type kondom, passer dig bedst?

Kondomer kan findes til mange forskellige formål, og derfor kommer typen af kondom an på dine præferencer.

Det klassiske kondom er ofte lavet af latex, men det er også muligt at finde kondomer uden latex, som ofte er tyndere. Det vil kunne give en større følsomhed for manden og er derfor et populært valg.

Se også:
  Pas godt på dine tænder – du skal bruge dem resten af livet

Man kan også finde mere eksperimenterende kondomer, der eksempelvis har riller, dupper eller smag. Det vil kunne spice samlejet op og øge følsomheden for kvinden – både under penetration og oralsex.

Derudover er bedøvende kondomer også stormet frem på markedet, da de indeholder et middel, der giver en lille lokalbedøvelse af penis. Det vil gøre penis mindre følsomme for berøring, så man kan holde længere i sengen. Dog vil det ikke føles lige så intenst for manden – men du kan jo selv prøve og se, hvordan det er for dig.

Hvornår skal man bruge kondomer?

Kondomer kan bruges af alle mennesker, der har en penis, og som har sex. Det kan også være en god ide som kvinde at have nogle forskellige kondomer liggende, hvis det er ens foretrukne prævention.

I modsætning til andre præventionsmidler, der beskytter mod graviditet, beskytter kondomer også mod seksuelt overførste sygdomme. Derfor kan det være ekstra godt at bruge, hvis man har flere forskellige sexpartnere, da risikoen for seksuelt overførte sygdomme vil være større. Er man i et fast parforhold, kan andre præventionsformer dog være et lige så godt valg.