Bedøm artiklen

“Tab for Alt i Livet ikke Lysten til at gå. Jeg går mig hver Dag det daglige Velbefindende til og går fra enhver Sygdom. jeg har gået mig mine bedste Tanker til, og jeg kender ingen tanke så Tung, at man jo ikke kan gå fra den.” Sådan skrev Søren Kierkegaard helt tilbage i 1847 i et brev med opmuntrende ord og gode råd til sin svagelige svigerinde, Henriette Kierkegaard. Danmarks verdenskendte filosof konstaterede her med nogle få velvalgte strofer, hvad utallige sundhedseksperter og psykologer siden har bevist med lange videnskabelige studier. En vandretur, gerne ude i guds smukke natur, er både godt for helbredet og for humøret. Jævnlige gåture styrker dine knogler, styrker dine muskler, trimmer din talje og reducerer højst sandsynligt risikoen for både kræft og andre farlige sygdomme. Jo mere du går, jo bedre bliver dit humør, og jo lavere er risikoen for at opleve depressioner, eller det som er værre.

Erstat den kedelige tur i træningscenteret

Hvad de færreste så nok ved er, at bare nogle få aktive gåture om dagen, helt kan erstatte den kedelige og tidskrævende tur ned i træningscenteret, eller hvad man ellers bilder sig ind, man er nødt til at gøre for at holde sig i form. Hvis dine daglige ærinder, turen med hunden eller måske bare din vej til arbejde kan komme op på bare en halv times gang de fleste dage om ugen, ja så viser studier, at du sandsynligvis lægge et år eller mere til dit liv. Derfor er der da også flere og flere, som sætter gangen i system for dermed at sikre sig de livgivende skridt.

Se også:
  Elevationsseng, kontinentalseng, boxmadras? Køb den hos bedworld.dk

Køb en god skridttæller

Det første, man kan gøre, er at købe sig en god skridttæller. Tælling af skridt frem for minutter eller kilometer er nemlig mere motiverende, viser studier fra USA. I et studie fra Center for Physical Activity and Health ved University of Tennessee blev en gruppe kvinder bedt om at tage en frisk, daglig gåtur på 30 minutter eller akkumulere 10.000 skridt. Kvinderne, som valgte at tælle skridt, viste sig at tage 2.000 flere skridt pr. dag, hvilket svarede til mere end en kilometer. En god måde at starte på er at tælle sine skridt en enkel dag, for derefter at smide 1.000 ekstra skridt på om dagen, indtil man når 10.000 skridt, lød rådet fra forskerne.

Gør tingene mindre effektivt

En smart måde at få flere skridt ind i sin hver dag er ved at gøre tingene mindre effektivt. Når du kommer hjem med poserne fra supermarkedet, så bær en pose ad gangen ind til køkkenet. Når du er på arbejde, så tag trapperne op og snak med en kollega frem for at ringe eller sende en e-mail. Eller når du skal ned med hunden, så tag omvejen hen til parken. Med en god skridttæller ender det med, at der går sund sport i selv det mindste ærinde.