Bedøm artiklen

Efterhånden er det ikke kun kvinder, der barberer sig i underlivet, men også mænd. Derved er intimpleje blevet noget, som også mænd vægter højt. Der er dog også mange af disse mænd, der oplever, at barberingen giver røde knopper og irriteret hud. Hvis du er en af disse mænd, eller bare gerne vil vide mere om, hvordan du barberer dig det intime sted, så kan du læse mere om, hvad du skal gøre, herunder.

Sådan gør du – en trin for trin guide

1)    Det første du kan vælge at gøre, inden du går i gang med intimbarberingen, er at gå i bad. Det varme vand er med til at gøre hårene bløde, hvilket kan gøre barberingen nemmere.

  • Hvis det er første gang, du skal barbere dig, eller hvis det er lang tid siden, du har gjort det sidst, så kan dine kønshår være blevet meget lange. Hvis dette er tilfældet, bør du trimme dem først, inden du går i gang med barberingen. Du kan vælge at benytte en elektrisk trimmer, men hvis du ikke har sådan en, så kan en saks også godt bruges. Derved undgår du, at du barberer hen over huden for mange gange, hvilket kan være med til at irritere den.
  • Nu kan du gå i gang med at barbere dig. Du bør benytte en ren eller ny skraber, da du derved undgår bakterier. Du kan også bruge en rengjort intim barbermaskine. Hvis du bruger en skraber, så kan det være en god idé at bruge barberskum eller -creme.
Se også:
  Er du pårørende til en alkoholiker? Læs om behandling

4)    Under barberingen bør du barbere i retningen med hårene og ikke imod dem. Derved bør du fjerne det meste, og du må helst kun barbere det samme sted to gang, da det ellers kan irritere huden.

Intim barbermaskine uden røde knopper

Når barberingen er færdig, så er der mange mænd, som vælger at putte aftershave på. Dette kan give problemer, hvis den indeholder parfume, da dette kan få dit intime sted til at klø og få røde knopper. For at undgå dette kan du i stedet vælge at afslutte din barbering ved at skylle de resterende hår væk og vaske dig med intimsæbe, som er et produkt TENA tilbyder.