Bedøm artiklen

Det er et mangfoldigt ønske at komme på charterferie om sommeren, da det i Danmark er temmelig ustabilt med vejret. Derfor er det da også en relativt stor mængde af den danske befolkning, der hvert år drager af sted. Problemet er, at det danske vintervejr er endnu koldere, men da er feriebudgettet opbrugt.

Vinterbadning i Danmark

De rige har mange glæder. Ligeså har de, der prioriterer deres penge efter ferieønsker. Nogle har altså råd til at tage på flere ferier årligt, hvad end det er to charterferie eller en charterferie og en storbyferie eller skiferie. Det kommer an på personlige præferencer. Har du ikke råd, eller er din økonomiske prioritering anderledes, skal du ikke gå glip af vinterens lykke. Er du vinterbaderen i din familie, må du ikke lade dig slå ud af, at du muligvis er ene om den nydelse.

Find fællesskaber omkring vinterbadning

Du behøver ikke at være rutineret vinterbader for at finde en interesse i aktiviteten. Du behøver end ikke at kende nogen, der vil dele interessen med dig. Du kan eksempelvis melde dig ind i en lokal vinterbaderklub, hvor du kan opsøge et fællesskab med andre vinterbadere. Derudover kan du vinterbade alene, men det anbefales kun, hvis du er bekendt med vinterbadning generelt, da der helst ikke skal opstå farlige situationer – selvom vinterbadning som regel er en mindre aktionspræget aktivitet.

Dette skal du bruge

Til vinterbadning skal du bruge nogle remedier, som det ikke er alle, der har i forvejen. Det er bl.a. en badekåbe eller til børn en badeponcho. Yderligere vil du sandsynligvis få behov for et håndklæde med både en høj sugeevne og hurtigttørrende funktion. Da vil det nå at tørre mellem dine dyp i vandet, hvilket vil resultere i en mere behagelig oplevelse end at ”tørre” sig et fugtigt håndklæde.

Se også:
  Derfor er gymnastik perfekt for børn