Bedøm artiklen

I dagens stressende og præstationskrævende samfund, er der mange, der føler, de ikke har tid til at passe på sig selv og deres eget helbred. Derfor kan personer ende i en situation, hvor kroppen og livet ikke føles rigtigt. Symptomerne kan være mange ting – både fysiske og psykiske. Det kan f.eks. være, du oplever pludselige smerter i dit knæ eller din ryg, lige så vel som du måske pludselig får problemer med at sove eller får sværere ved at kontrollere følelser som vrede, tristhed etc.

Heldigvis er der i dag mange gode behandlingstilbud, som kan hjælpe dig med at finde tilbage på sporet.

Klassens nye dreng – hele kroppen som udgangspunkt med Body SDS

Vi starter her med at se på Body SDS, som er en behandlingsform, der har en holistisk tilgang og undersøger sammenhænge i kroppen. I Body SDS adskiller man ikke f.eks. følelser fra kroppen, men anskuer både legeme og det mentale i sammenhæng.

Bag den forkortede udgave af Body SDS gemmer sig det fulde begreb ”Body Self Development System”, hvilket altså vil sige, at kroppen kan komme tilbage på sporet med fysiologisk behandling kombineret med mere traditionel samtaleterapi – samt evt. gennemgang af personens kostvaner.

Body SDS tager afsæt i, at man ikke kan adskille krop og sind, men at alle indtryk forplanter sig i både muskler, led, psyke etc. Dermed er DU en helhed, som behandleren tager unikt afsæt i, da vi alle er forskellige. Lær mere om Body SDS her.

Psykoterapi – det mentale aspekt

Psykoterapien er en mere velkendt størrelse end f.eks. Body SDS. Det skyldes naturligvis, at kendskabet er mere udbredt. Her er det typisk samtaleterapien, som går forud for at samle et menneske op, som kan være ramt af stress, traumer eller andre skavanker fra det moderne liv.

Behandlingen her tager ofte afsæt i at finde mønstre og sætte en stopper for de uheldige vaner og tanker, der får os til at føle os nede. Samtale og værktøjer til bedre mentalt helbred er drivkraften her.

Se også:
  Massagestol kan hjælpe dig af med spændinger og hævelser

Psykoterapien anerkender naturligvis, at det er vigtigt med en sund krop, der kan ledsage det sunde sind. Derfor er motion og at ”få rørt sig” også noget, personer opfordres til.

Fysioterapi / massage – kroppen i fokus

Ved fysioterapi eller massage er kroppen i fokus. Her er din behandler interesseret i at se på, hvordan din krop opfører sig og hjælp dig med at styrke de områder, der er svage eller skal genoptrænes. Programmerne er målrettet fysisk træning og der arbejdes ikke med det mentale perspektiv fra behandleren. Hjemmeøvelser er ofte drivkraften og kan i mange tilfælde afhjælpe.