Bedøm artiklen

Som de fleste allerede er klar over, så har indretningen af et rum enorm betydning for både selve rummet såvel som hjemmets visuelle udtryk og personlighed. Indretningen er således en af hjørnestenene, når det kommer velvære og hverdagsglæde indenfor hjemmets fire vægge. Husets forskellige rum fordrer forskellige indretningsmetoder, hvortil det sommetider kan være en smule vanskeligt at bibeholde det forkromede overblik. Hvis du skal til at indrette et nyt hjem, eller hvis du blot synes at det nuværende trænger til en overhaling, kan du læse med her og forhåbentlig blive en smule klogere på, hvordan du på bedste vis kan gå til indretningsopgaven, så du kan få dit drømmehjem.

 

Fornuftige overvejelser og informationer

Det visuelle udtryk har naturligvis stor betydning, men i mange af husets rum, navnlig hvad angår køkken og bad, bør du også overveje praktiske aspekter ift. funktionalitet og brug. Husk at have dette for øje, når du oplister dine indretningsmæssige behov. Start også gerne med at skitsere en grundplan, så du har en nogenlunde idé at gå ud fra, når du skal til at indrette. Hvis du bor med en partner eller større familie, er det også værd at huske på, at der skal være plads til alle beboere alt efter behov. Det er også værd at nævne, at indretning naturligvis er et spørgsmål om personlige præferencer. Du kan stadigvæk følge indretningsmoden uden at gå på kompromis med det personlige udtryk. Hvad angår farver er mange af boligeksperterne enige om, at pastelfarver og kontraster fortsat vil være et hit næste år. Farven grøn bliver dog eftersigende også et hit – både i form af maling og planter. Der er stadig stor tiltro til genbrugsguldet, som også indskriver sig i den bæredygtige trend, som fortsat går sin sejrsgang hos rigtig mange danskere. Når det kommer til tekstiler, vil velour efterhånden vige for det pt. meget populære fløjl.

Se også:
  3 ideer til DIY projekter til boligen

 

Indretningsarkitekten kommer dig til undsætning

Du kan finde utrolig mange nyttige råd, guides og inspiration til indretning i magasiner og på diverse hjemmesider, som kan hjælpe dig i jagten på den optimale indretning af hjemmet. Der er dog stadigvæk en del faldgruber, da mange af disse tips og tricks henvender sig til en bred skare af boliger, som ikke nødvendigvis falder i hak med din specifikke bolig. Hvis du ikke selv føler dig som en ørn til at indrette, kan du med fordel overveje at få assistance fra en kompetent indretningsarkitekt, som kan bistå dig i processen. Da indretningen af hjemmet har så stor betydning for dig og din families hverdag, kan det være fornuftigt at ligge ansvaret i hænderne på en professionel. Arkitekten kan således få dine funktionelle og æstetiske behov til at gå op i en højere enhed – enten i forbindelse med enkelte rum eller gennem en totalindretning af hele hjemmet. Hvis du mangler hjælp fra en rutineret indretningsarkitekt til både privat og erhverv, kan du følge linket og få et uforpligtende tilbud på assistance til indretningen af dit hjem (eller virksomhed).