Bedøm artiklen

Annonce

Der findes flere forskellige slags varmepumper. En luft-til-luft varmepumpe omdanner udeluftens energi til varme, som herefter bliver blæst ind i din bolig. En luft-til-vand varmepumpe udvinder varmeenergien fra luften, hvorefter varmen bliver brugt til at opvarme vandet i boligen.
Der er flere fordele ved at investere i en varmepumpe til sin bolig. Anskaffer du dig en varmepumpe, opnår du besparelser på varmeregningen, og samtidig er du med til at skåne miljøet, fordi du nedsætter dit CO2-udslip. Med en varmepumpe får du også et godt indeklima i din bolig hele året rundt, samtidig med, at varmepumpen opvarmer din bolig, når der er koldt, og nedkøler, når der er varmt.

Vælg den rette varmepumpe til din bolig

Har du gulvvarme, og er din bolig godt isoleret, er det oplagt at investere i en luft-til-vand varmepumpe, men du kan også vælge denne type varmepumpe, hvis du har radiatorer. Luft-til-vand varmepumpen opvarmer også vandet til badet og vandhanerne i din bolig. Har du et sommerhus eller almindeligt parcelhusbyggeri, kan du vælge varmepumpetypen luft-til-luft. Du kan også blot vælge at bruge luft-til-luft varmepumpe til at supplere el, olie eller naturgas.

Varmepumper varierer i forhold til priser, modeller og energiklasser, og der er derfor flere ting man skal tage højde for, når man skal vælge den bedste varmepumpe til sit hjem. Der er flere forskellige typer og mærker af varmepumper, som kan opfylde individuelle behov. Du kan vælge en varmepumpe med ion filter, som fjerner pollen, bakterier og virus fra luften, og derfor bidrager denne type varmepumpe til et sundt indeklima. Det samme gør varmepumper med et plasma quad filter, som fjerner støv, mug, pollen og uønskede partikler. Du kan ligeledes få en model, som affugter luften.
Man kan også vælge en varmepumpe med Wi-Fi. Der findes varmepumper med bevægelsescensor, som registrerer, når der er personer, som opholder sig i et rum. Registrerer varmepumpen ikke bevægelser, vil den automatisk reducere effekten, og dermed opnås besparelser.
Vil du sikre dig, at din varmepumpe ikke støjer, kan du vælge en varmepumpe med lavt støjniveau.
Du skal også tage stilling til, om du vil have en gulvmodel eller en vægmodel. En gulvmodel er ideel til boliger med lavt til loftet. Varmepumper varierer i udseende, og du kan vælge et design, som passer til din bolig. Du kan vælge den klassiske hvide varmepumpe, men du kan også finde varmepumper i forskellige farver som sort, rød og grå.

Se også:
  Skab en rolig atmosfære i dit hjem - det er nemmere end du tror!

Led efter en varmepumpe online.

Du kan finde den bedste varmepumpe, som passer til din bolig, online. Her kan du finde et bredt sortiment af varmepumper. Overvejer du at få installeret en varmepumpe i dit hjem, kan du kigge på udvalget af varmepumper hos Scanheat. Her finder du mange forskellige typer af varmepumper, som kan opfylde netop dit behov. Yderligere tilbydes montering og installering af din varmepumpe. Scanheat.dk har Danmarks største sortiment af varmepumper, og du kan derfor finde en varmepumpe, som opfylder dine behov.