5 (100%) 1 vote

Vi kan allesammen blive hængt lidt for meget op i hverdagens stress og jag. Vi skal tidligt op om morgenen så vi kan nå at få lidt morgenmad, børnene skal i bad, de skal køres i skole inden vi selv skal på job. Efter jobbet skal børnene til fodbold, ridning, gymnastik og hvad de nu ellers går til af aktiviteter. Ikke nok med det skal der også være tid til at handle ind, lave mad og alle de huslige pligter skal også ordnes, det kan derfor til tider være svært at få det hele til at gå op i en højere enhed. Her er lidt tips til hvordan du kan få mere overskud i hverdagen.

  • Brug en kalender og planlæg hverdagen – Jo mere struktureret du er, jo mere tid kan du også finde til dig selv og til at få alle ender til at hænge sammen. Brug kalenderen aktivt til få styr på alle de små ting i hverdagen.
  • Skær alt sukker væk fra kosten – Føler du tit at du går kold og ikke har energi, så kan det måske være at du får en dårlig kost? Skift sukkeret ud med sundere alternativer og du vil opleve at du ikke får de store udsving i energi og humør.
  • Husk at få rigeligt motion – Forbrænd noget energi og få mere energi, så simpelt er det faktisk. Det er godt for stressniveauet at du kommer ud og får rørt din krop. Det kan være en løbetur, vandring, pilates, yoga eller styrketræning.
  • Vær aktiv med familien – Det er vigtigt at være aktiv med sin familie, det skaber en gladere og mere tilfreds familie hvis i laver ting sammen. Hvis du vil have ideer til gode aktiviteter med børn, så besøg Stjernebarn.dk
  • Sæt tid af til leg – Hvis du har små børn, så er der intet så godt for dem som leg. Mange forældre i dag sætter desværre deres børn enten foran fjernsynet eller med en telefon i hånden. Men hvis du spørger børnene så vil de gerne bare lege med deres forældre. Få flere tips til familielivet på denne side.
  • Planlæg dine indkøb – Noget af det der kan tage rigtig meget tid i familielivet er de små indkøb der skal ordnes. Men i stedet for at tage ud og lave små indkøb, så køb stort ind og spar dermed en masse tid.
Se også:
  3 tips til at komme let gennem din flytning

Det var vores tips til hvordan du kan få lidt mere luft og mere tid i hverdagen. Nogle af disse tips vil du måske finde lidt simple, men spørg i stedet dig selv hvor mange af dem du følger, for det er de små simple ting der i hverdagen kan gøre den store forskel.