5 (100%) 1 vote

Som studerende er der mange forventninger til, at man skal klare sig godt. Hvad end dette er fra dine forældre, dine medstuderende eller dig selv. Derfor kunne man ofte godt bruge nogle råd til, hvordan man klarer sig godt. Denne guide vil hjælpe dig med præcist dette.

 

Gør brug af læsesalene

Hvis du har svært ved at tage dig sammen til at læse derhjemme, så er en god idé for dig at tjekke læsesalene på universitetet ud. Her kan du sidde i fred og ro ved dit eget skrivebord, mens en masse andre studerende også sidder og læser. På denne måde kan du blive mere motiveret, ved at alle andre sidder og er fokuseret på deres studier, og du ikke er derhjemme og bliver forstyrret.

 

Sæt deadlines – og overhold dem!

Hvis du læser alene, er det ofte svært at føle sig forpligtet, hvis man ikke har nogle konkrete aftaler eller deadlines. Derfor er en god idé at lave deadlines til dig selv, som du skal være forpligtet over for. Hvad end det er med hensyn til, hvor meget du skal læse, om du skal være færdig med en opgave eller noget helt tredje, så er disse deadlines med til at motivere dig til at blive færdig. Når man overholder en deadline, får man oftest også en tilfredsstillende følelse, som gør, at man får lyst til at fortsætte den gode stime.

 

Hold dig opdateret

For at følge med på et studie, er det vigtigt at holde sig opdateret. Hvad end det er på studierelevante nyheder, hvad underviserne uploader på BlackBoard eller at sørge for, man er klar til studiestart, så er det vigtigt at holde sig opdateret, for at være på forkant og for at kunne følge med. Til studiestart er det især vigtigt at have styr på alt det formelle, og derudover at sørge for at opdatere sin computer, så du ikke behøver at bøvle med det senere hen.

Se også:
  Sådan lægger du en plan for eksamensperioden

 

Lav aftaler med din studiegruppe

Hvis du har en studiegruppe, så er en stor motivationsfaktor at lave deadlines og aftaler med dem. På denne måde er du forpligtet til en aftale på en anden måde, end når man arbejder alene. På denne måde føler man sig forpligtet og ansvarlig overfor andre, og er derfor med større sandsynlighed mere tilbøjelig til at udføre sit bedste i sit arbejde. Hvis du ikke allerede har en studiegruppe, kan du eventuel aftale at læse sammen med nogle medstuderende, for at I kan være med til at motiverer hinanden.