Bedøm artiklen

Mange ældre mennesker oplever at have svært ved at bevæge sig rundt, fordi det både er hårdere og kræver mere energi, end det gjorde før i tiden. Derfor kan det være svært bare at komme ned og købe ind eller udføre andre daglige gøremål. Et hjælpemiddel, der formentlig kan hjælpe dig, hvis du oplever gangbesvær i hverdagen er en rollator. En rollator gør det nemlig nemmere for dig at bevæge dig rundt, og derudover er den også utrolig nem at have med rundt omkring. Køb en rollator her.

Når det gælder valget af rollator, vælger de fleste faktisk ikke den samme. En rollator skal nemlig vælges ud fra dine personlige behov og ønsker. Du skal eksempelvis tænke over, hvor tit den skal bruges, om den skal bruges indendørs eller udendørs og på hvilke slags belægninger, du tænker at bruge den.

Der er især tre ting, der er vigtige, når det gælder valget af en rollator. Det første er sædet. På sædet kan du nemlig altid lige tage dig en pause, hvis det du er i gang med bliver lidt for hårdt. Når du sidder på sædet af din rollator, er de vigtigt, at dine føder hviler fladt på jorden, for ellers sidder du ikke korrekt. Derfor fås en rollator typisk også i to højder, som er med standard sædehøjde og med lav sædehøjde. Den model med den lave sædehøjde vil være beregnet til dig, hvis du er under 160 cm høj. Derudover er det vigtigt, at din rollator er med til at støtte dig og din krop, for ellers risikerer du en endnu dårligere holdning. Typisk siger man, at den øverste del af håndtaget skal flugte med håndleddet, når dine arme hænger langs siden. Det sidste er kvaliteten af din rollators kuglelejer, da de er afgørende for, hvor god din rollator er til at køre og dreje.

Se også:
  Væk med alle bekymringerne