Bedøm artiklen

Verden som vi kender den er under konstant forandring, ikke mindst på grund af de globale klimaforandringer, der påvirker os og vores natur nært såvel som fjernt. Det kan være svært at sætte sig ind i, men heldigvis findes der en lang række af forskellige tiltag, der kan være med til at oplyse unge såvel som gamle – og alle derimellem. Et af disse tiltag er globalt og er kendt under navnet Verdens Miljødag.

FN-dag markeres verden over

Den internationale dag, der går under navnet Verdens Miljødag, markeres kloden rundt hvert år den 5. juni. Dagen, som i sin helhed er skabt som et initiativ fra FN’s miljøprogram, er dog langt mere end hvad man umiddelbart skulle tro. Den fejres således både af de store værtsorganisatorer, men i høj grad også på mindre vis, for eksempel også her i Danmark, hvor du med garanti kan finde arrangementer eller tiltag nær dig. Heldigvis er datoen da også nem at huske, da den blandt andet også markerer Grundlovsdag her i landet, og derudover også Fars dag.

Fokus på oplysning

Rundt omkring i Danmark vil du opleve, at der i særlig grad lægges fokus på oplysning omkring miljøet og den menneskelige påvirkning heraf – både hvad man kan gøre forkert, men i særlig grad også hvad der kan gøres rigtigt for at skabe en ændring til det bedre. Dagen skaber således fokus på kloden, og det er i høj grad muligt at deltage ligegyldigt hvem du er eller hvor gammel du er: Dette emne er nemlig noget, der vedkommer os alle.

Se også:
  Er du også træt af at spise kedeligt brød?

Der er mange muligheder, hvis du gerne vil opleve et arrangement omkring Verdens Miljødag, blandt andet i Holbæk, hvor du vil kunne forvente følgende aktiviteter:

  • Oplæg omhandlende vigtigheden af oprydning ved kyster samt affaldssortering i hverdagen

  • Besøg hos forskellige mini-workshops

  • Affaldsindsamling hen imod dagens afslutning