Bedøm artiklen

Huden er kroppens største organ, men samtidigt er det også en del af os selv, vi skal være ekstra opmærksomme på at passe godt på. Det kan være nemt at glemme eller overse i en travl hverdag, men faktisk behøver det hverken at være svært eller uoverkommeligt at få bygget en god rutine op omkring sin hud. Her finder du nogle af de bedste tips og tricks.

Kend til din hudtype

Et af de bedstetricks til et godt udgangspunkt hvad hudpleje angår handler om at kende til din hudtype. Således har det for eksempel både relevans, i hvilke områder den gerne vil fedte til eller blive tør. Også faktorer som dens modstandsdygtighed overfor solen er vigtig at have in mente.

På listen nedenfor ser du nogle af de mest gængse hudtyper – måske du også kan genkende dig selv iblandt?

  • Tør hud – skællende og ru i overfladen.

  • Fedtet hud – ofte kendetegnet ved urenheder, der i de fleste tilfælde skyldes en overskudsmæssig produktion af talg.

  • Sart hud – dette kan for eksempel være, hvis din hud let slår ud af ydre såvel som indre påvirkninger.

  • Kombineret hud – her er der tale om at det blot er specifikke områder der rammes af problemer, for eksempel hage, næse eller pande.

  • Moden hud – mindre elasticitet som et resultat af aldring.

  • Normal hud – den sunde og velplejede hud, der som udgangspunkt er i balance.

Hudpleje behøver ikke være svært

Det er langt fra sandt, at hudpleje behøver være hverken svært eller dyrt at have med at gøre. Faktisk har huden helt omvendt ofte godt af, at du bruger et relativt begrænset antal produkter på den og holder dig til en rutine der virker. Leder du efter brugbare produkter der kan være stabile i din rutine, kan du for eksempel finde det på en side som https://natursmuk.dk, der går op i den balancerede, smukke og naturlige hud.

Se også:
  Tips til selvpleje for manden