Bedøm artiklen

Mange danskere går med drømme om at renovere boligen. Måske er huset nedslidt, eller måske har du bare altid haft et ønske om et stort og åbent køkken-alrum, hvor hele familien kan samles. Desværre er der mange, der ikke får drømmene realiseret, for det kan være et uoverskueligt projekt at skabe sig et overblik over hele processen. I denne artikel kan du læse om nogle af de overvejelser, du skal gøre dig, inden du springer ud i et renoveringsprojekt.

Professionel rådgivning

Hvis du skal i gang med en større renovering, kan det være en god investering at tage kontakt til en professionel, som du kan rådføre dig med. Det kan for eksempel være en arkitekt eller en ingeniør, som kan rådgive dig om de byggetekniske udfordringer, der kan forekomme, og som samtidig kan give dig et godt overblik over projektet og dets omfang. Det kan også være en byggesagkyndig, der kan hjælpe dig med det økonomiske overblik og lave aftaler med håndværkere. På Magasinet Boligforbedring kan du finde en lokal fagmand inden for det område, du efterspørger. Derudover kan du også læse andre artikler, der kan hjælpe dig i processen.

Gør-det-selv eller håndværker?

Kan du selv udføre noget af renoveringen, kan det naturligvis gøres billigere, end hvis du skal have håndværkere til at udføre arbejdet. Men er det realistisk? Udover at du selvfølgelig skal have evnerne, skal du også overveje, om du har tiden. Det kan være hårdt at skulle leve i byggerod og bruge al sin fritid på renovering af huset.

Se også:
  Altan-indretning for kreative sjæle

Læg et budget

Det er vigtigt at have et økonomisk overblik, når det kommer til byggeprojekter. Selvom det kun er en mindre renovering, kan det stadig blive dyrt og det er godt at være sikret, hvis der skulle komme uforudsete udgifter. Læg derfor en detaljeret plan over både økonomi og ønsker og overvej hvilke projekter, der er mest presserende, hvis økonomien ikke rækker til alle drømmene på nuværende tidspunkt.

Energivenlige løsninger – godt for miljøet og din økonomi

Når du skal i gang med at renovere din bolig, kan du også overveje, om du skal skifte nogle af dine energikilder ud. Måske har du et gammelt oliefyr, som er dyrt for dig og miljøet, og som derfor trænger til at blive udskiftet med et billigere og mere miljøvenligt alternativ. På denne hjemmeside kan du læse mere om de økonomiske fordele, der er ved at udskifte oliefyret og finde gode råd til processen. Du kan også læse om dine muligheder for at modtage økonomisk tilskud, hvis du renoverer med energivenlige materialer.