Bedøm artiklen

Overvejer du en pejseindsats? Der er mange gode grunde til at vælge en gaspejs, der kan benyttes i en pejseindsats. Det giver nemlig et hav af muligheder når det kommer til, hvordan man vil, og kan indrette sit hjem. Og en gaspejs i hjemmet vil bringe varme, hygge og god stemning til atmosfæren. Læs med her og find ud af mere om fordele ved en moderne pejseindsats.

Hvorfor vælge en pejseindsats?

Det er praktisk at få sin gaspejs bygget ind i en væg i sit hus. Mange der tidligere har haft brændeovn, men ønsker gaspejs i stedet, vælger at få indbygget den i den eksisterende pejseindsats, hvilket er super smart og nedbringer arbejdet med at få gaspejsen installeret.

Når man taler om pejseindsatser, så skal man være opmærksom på at der findes to forskellige typer: Indbygningpejsen og Opbygningspejsen. En indbygningsgaspejs, installerer man i et allerede eksisterende hul eller, hvis man tidligere har haft en åben pejs. På den måde kan man hurtigere gå fra eksempelvis brændeovn til gaspejs. Og en indbygnings gaspejs er derfor smart, når man renoverer.

Opbygningspejsen benytter man typisk når man bygger nye huse. En pejseindsats med en opbyngingspejs giver mange muligheder, når det kommer til valg af gaspejs. Her kan man eksempelvis vælge den populære panorama gaspejs, hjørne eller tunnel gaspejs alle tre nogle flotte opbygnings gaspejse, der skal bygges nye pejseindsatser til.

Hvilken gaspejs skal man vælge?

Først og fremmest skal man beslutte, hvilken type pejs med man ønsker at have i sit hjem. Hvilket look skal den have? Hvilket stemning skal den skabe? Hvor skal den placeres? Og hvilken type pejseindsats er mulig?

Se også:
  Tjek Boligsiden, inden køber eller sælger din bolig

Nå man har besluttet sig for hvilken en, man ønsker til sit hjem, så kan man med fordel søge rådgivning og vejledning, der hvor man vælger at købe den. De kan typisk fortælle dig, hvilke muligheder man har, og dermed hvilken type indsats man skal have.

Har du en eksisterende pejseindsats, men ønsker ikke at bruge den, er det naturligvis muligt at få opbygget en indsats til sin pejs. Når det kommer til at få installeret en pejs med gas i hjemmet, så er det kun fantasien, som sætter grænser for mulighederne.

Få råd hos professionelle

Det er enormt vigtigt at få installeret sin pejs i en pejseindsats eller fritstående af professionelle og certificeret installatører. Heldigvis udbyder der fleste som sælger pejse med gas også installation – og det er ofte en god idé at tilkøbe den mulighed.