Bedøm artiklen

I Danmark er risikoen for indbrud høj! Vi har en kedelig første plads, som det land i Europa med flest indbrud pr. indbygger. Er du en af de mange, som prøvet at komme hjem til et hus, der er fuldstændig gennemrodet? Den ubehagelige fornemmelse og utrygheden kan hænge fast længe efter. Har du først haft indbrud en gang, er risikoen for, at det sker igen stor. Men du kan gøre en effektiv indsats for at undgå at blive en del af statistikken ved at skabe mere sikkerhed i dit hjem.

Sikkerhedsløsninger og overvågning

Flere og flere danskere har allerede taget konsekvensen af den kedelige udvikling med en stigende indbrudskurve. Alarmer er blevet helt almindelig at finde i danske hjem, og videoovervågning har også vundet indpas. Der er flere forskellige løsninger, der kan mindske risikoen for ubudne gæster for eksempel bevægelsessensorer, vindueskontakter, røgalarmer eller sirener. Omfanget bestemmer du selv, det kan sammensættes efter behov. Du kan få en skræddersyet løsning, som passer til netop dig og din families ønsker. Har i kæledyr i hjemmet? Så kan i vælge en alarm med kæledyrsfiltrering, så alarmen ikke udløses, når de opholder sig i huset. Mange alarmer fås også med intelligent styring, så du kan følge med i, hvad der sker på matriklen via en app til din smartphone. Så kan du nemt holde øje med om alt er, som det skal være. Du kan også lukke folk ind i hjemmet via telefonen.

Skræm tyven væk

Gør det så svært for tyven som muligt, og sørg gerne for at skilte med alarmer. Så er der en større chance for, at du kan forebygge indbrud i dit hjem. En alarm kan være med til at skræmme tyvene væk, og fange naboernes opmærksomhed med høj lyd og blinkende lys. Skulle tyven alligevel komme ind virker en hyldende alarm stressende, og det kan forhåbentlig begrænse indbruddets omfang. Flere leverandører kan også tilbyde en abonnementsordning på vagtservice – tegner du et abonnement på vagtservice, så rykker en vagt ud, så snart alarmen bliver udløst. Vælg en godkendt leverandør, som er certificeret til at installerer alarmer. Så du får et system, du tør stole på. Flere forsikringsselskaber giver en rabat, hvis du tyverisikrer gennem et godkendt firma.

Se også:
  Sådan får du mere plads i lejligheden

Energioptimeringog mere

Sikkerhed handler ikke kun om at beskytte dit hjem mod tyveknægte. Det handler også om at sikre dig i tilfælde af brand eller vandskade. Bliv advaret i tide, så du kan begrænse skadernes omfang. Du modtager en sms, hvis der for eksempel er brud på et vandrør eller brand.

Bestil et uforpligtende sikkerhedstjek af din bolig. Efter en grundig gennemgang af dit hjem, får du et overblik over, hvad du kan gøre for at øge sikkerheden og få mere tryghed i hverdagen. Kontakt Midtjysk El Center!

En ekstra bonus: Brug dit håndværkerfradrag
Vidste du, at det som noget nyt er blevet muligt at udnytte håndværkerfradraget (også kaldet servicefradraget) til installation af tyverialarmer i private hjem fra år 2018 og frem. Du kan trække alle omkostningerne til arbejdsløn fra gennem tast-selv systemet på SKATs hjemmeside. Omkostningerne er altså blevet mindre, men sikkerheden er stadig den samme!