Bedøm artiklen

Annonce

Solen har allerede kastet sine første gavmilde stråler over landet, og med udsigt til flere solskinstimer i juni, juli og august, kan du endelig slippe for at sidde indenfor og vente på bedre vejr.

I denne uge bringer vi en kort guide til, hvordan du kan indrette din egen altan som en prægtig lille sommer-oase.

Komforten

2 til 3 kvadratmeter er alt, der skal til, før du kan forvandle din altan fra at ligne naboens til at være din egen ferieflugt med en herlig hængekøje som medgerningsmand.

Hvis du planlægger at slumre med gode bøger og evt. lidt rosé i glasset, skal du selvfølgelig indrette dig mageligt. Her er der intet, der kommer i nærheden af en hængekøje. Foruden at tilbyde super komfort, har hængekøjen den egenskab, at den er let at afmontere, hvis du skal bruge pladsen på din altan til noget andet.

En hængekøje er desuden ikke bare den hvide, stormaskede type, du kender fra din mormors have, men en farvestrålende verden inspireret af brasilianske sambarytmer, mexicansk siesta og i det hele taget sydlandsk temperament i farver og mønstre. Det bringer masser af liv og solrig følelse til din altan, som gør at få kvadratmeters fængsel pludselig forvandles til en sommerromance mellem dig, solen og luksuslivet.

Junglen

Intet signalerer at være i det fri som at være omringet af blomster, potter og planter. Hvis du skal være udenfor på din altan meget i løbet af sommeren, kan du jo passende lade blomster i alverdens farve være en del af det udeområde, du skal være i. Synet af de levende organismer og deres mange flotte farver vil uden tvivl skrue endnu mere op for humøret og gøre dig godt gammeldags glad.

Se også:
  Få gjort dine fliser klar til sommer med fliserens

Overvej evt. at stille en lille altankasse med urter eller en tomatplante iblandt dine planter og blomster, hvis du vil have et sjovt lille sommerprojekt at holde øje med.

Detaljen

Med hængekøjen foldet ud og det skønne syn af blomster og planter på plads, kan det næsten ikke gå galt. Du kan dog lige strække dig det sidste stykke og få de endegyldige detaljer på plads. For at fuldende ude-oasen, kan du investere i et græstæppe. Den flotte grønne farve vil minde dig om at ligge på plænen i en park, og så er det rarere et stikke de bare fødder ned på sådan et tæppe end altanens kolde cement og beton.

Stabl derudover de bedste bøger og magasiner i en indbydende stak, så du blot skal gribe ud efter nyt interessant læsestof, og sørg for en eller flere lækre rislamper, der kan lyse blidt, når mørket falder på.