Bedøm artiklen

Tiden er ved at være inde til at tænke mere over fremtiden, når du bliver færdig med folkeskolen. Det er et pres der kan føles voldsomt, for hvad vil du egentligt? Da pensionsalderen er stigende, er fremtiden et vigtigt valg. Det arbejde du vælger, skal derfor være et, som gør dig glad og som interesserer dig.

Efter mange års skolegang kan man godt blive skoletræt og trænge til en pause fra læsningen, teorien og de mange prøver. Har du svært ved at koncentrere dig og synes du at fag som sløjd og håndarbejde mere var dig? Så skal du overveje en erhvervsuddannelse. På erhvervsuddannelser vil der være et skoleforløb, der varierer med praktikforløb. Under praktikken får du løn, hvilket giver dig mulighed for at tage en uddannelse med løn.

En erhvervsuddannelse giver dig muligheden for at starte direkte efter endt 9. klasse med en gennemsnitskarakter på minimum 02 i både dansk og matematik. Det vil altså sige at tanken om endnu tre år med læsning på en eventuel gymnasial uddannelse ikke behøver at være den eneste mulighed.

Uddannelse med løn kan give dig et mindre anspændt forhold til økonomien under uddannelse og vil give dig mulighed for at opleve, hvordan en dag ude i erhvervslivet vil se ud. Uddannelsen er delt op således, at du veksler mellem skole og praktik, hvilket får uddannelsens varighed til at føles kortere, da du vil opleve meget variation. Erhvervsuddannelser har en stor jobsikkerhed, da du kommer i praktik og du her har mulighed for at gøre dig bemærket på arbejdsmarkedet.

Se også:
  Sæt gang i dit spil med en casino bonus