Bedøm artiklen

Det er vist de færreste, som ikke kunne ønske sig hvidere tænder. Et sødt og dejligt smil, er ofte det, vi falder for ved en ny partner, og det bliver opvejet af, at tænderne er hvide. Der har været adskillelige produkter til hvide tænder gennem tiden, men hvad virker ifølge eksperterne? Og er det klogest at gå til tandlægen for at få bleget tænder?

 

Først hvorfor ser tænderne gule ud?

Har du undret dig over, hvorfor dine tænder ser gule ud, så bør du vide, der kan være flere årsager til det. Desværre sker der det med årerne, at tænderne bliver mere gule, eftersom de er mere brugte og blevet ældre. Andre årsager til gule tænder kan være farvestoffer. Disse kan blandt andet fjernes ved blegning af tænderne.

 

Hvis du drikker kaffe, rødvin, te eller spiser madvarer med farvestoffer som ketchup og slik, kan det trænge ind i tænderne og gøre dem gule på ydresiden. Det, som er kommet på tænderne fra organiske farvestoffer, kan også fjernes igen. Det er altså det eneste, som du kan blege. I den sammenhæng skal du vide, at tænderne ikke kan blive hvidere end deres udgangspunkt.

 

Hvis du har set magasiner med kendte, der har kridhvide tænder, vil det i de fleste tilfælde vise sig, at det er en forfalsket virkelighed. Det er der ingen mennesker, der har i deres natur. Det kan dog være svært at abstrahere fra, fordi vi tror, at det er virkelighed – men det er det ikke.

Se også:
  Sådan gør du noget ekstra for din kæreste

 

Dog er der en mulighed for at få hvidere tænder med de metoder, som tandlægerne anbefaler, og beslutter du dig for at tage til tandlæge i Nordjylland – nærmere i Aalborg, så kan det være en god idé at undersøge de forskellige tandlæger, inden du fast beslutter dig.

 

Brintoverilte er vejen til hvidere tænder

Der eksisterer mange fordomme om, at man for eksempel kan bruge kul eller blegende tandpasta, men umiddelbart tyder det på, at disse produkter ikke har den rette virkning, som giver hvidere tænder. Med hensyn til blegende tandpasta for eksempel må dette ikke sælges i håndkøb, hvis der er mere end 0,1% brintoverilte i. Og det er alt for lidt til at blege tænderne.

 

Men det er dog brintoverilte, der er det rette middel til at blege med. Det er også det, som tandlægerne bruger, hvilket kan tilintetgøre farvebelægning på tænderne.

 

Det anbefales på det kraftigste, at man spørger en tandlæge til råds angående blegning af tænderne. Men der er faktisk mulighed for selv at udføre blegning.

 

Sådan kan du selv udføre blegning af tænderne:

 

  • Man laver en blegeskinne, der passer til ens tænder, der kan holde på blegemidlet. Derudover så skal man hælde brintoverilte i, som svarer til mellem 3-6 procent. Her kræver det en behandling på 1 time om dagen i cirka to uger. Behandlingen kræver, at man gør det ordentligt. Det kan være farligt at gøre dette, hvis blegeskinnen rammer tandkødet. Desuden er det svært at få noget ud af det, da man som nævnt ikke sælger blegemidler over 0,1% i Danmark.
Se også:
  Derfor skal du huske din tandlæge

Der er også en anden måde, som er at få det gjort hos en ekspert: tandlæge. Det er langt den hurtigste og den mest effektive måde. Her kan man komme 1 time og få en højere dosis af brintoverilte på 1-2 gange for at kunne se en effekt.

Det er dog ikke kun i Aalborg, man kan få lavet en tandblegning – de laves over hele landet af diverse tandlæger.