4 (80%) 1 vote

Har du en bil, du har kigget længe efter? En bil kan være med til at sørge for stor frihed. Pludselig behøver du ikke længere at være afhængig af offentlig transport for at nå fra A til B, når du skal noget, ligesom familieferien kan blive til en kør-selv-ferie ned gennem Europa frem for en tur med fly til det nærmeste turistmekka. Men en bil er også en stor udgift, så det er naturligvis noget, der skal spares sammen til over et stykke tid. Noget af det, der er med biler, er, at de meget hurtigt mister deres værdi.

Så snart du har investeret i en ny bil og er trillet ud fra forhandleren, er en stor del af værdien allerede faldet, og hvis du har henblik på salg engang i fremtiden, skal du kun forvente at få en mindre procentdel hjem igen. Det er altså ikke fordi, man skal købe nye biler udelukkende med videresalg på sigt for øje. Her kan det bedre betale sig at købe en brugt bil, hvor værdien stort set stagnerer. Du vil altså ikke opleve, at differencen mellem købs- og salgsværdi er helt så stor som med en ny bil.

Få råd til købet

Hvis der har været planer om ny bil gennem lang tid, har I garanteret også prioriteret hver måned at sætte penge til side på en konto, der er specielt oprettet til bilen. Det handler først og fremmest om at finde ud af, hvilken bil man forventer at købe eller i det mindste en prisklasse, man regner med at ramme, så det bliver lettere at budgettere med, hvad man forventer. Ellers kan det være svært rigtigt at skabe et overblik. Derudover er det vigtigt at kigge på jeres behov. Er der brug for en bil med plads til et par barnesæder og god plads i bagagerummet, eller kan mindre også gøre det?

Se også:
  Sådan holder du dig opdateret på nyhederne i Helsingør

Hvis det viser jer, at I har brug for bilen hurtigere, end I har budgetteret med, kan det være nødvendigt at tage billige kviklån, for at det kan lade sig gøre. Husk at lån altid bør være sidste udvej, og at det er en god idé at finde andre veje at få penge på først. Sørg altid for at have øje på ÅOP – de årlige omkostninger i procent – ligesom du aldrig bør låne mere, end du har mulighed for at betale tilbage igen.