Bedøm artiklen

Annonce

Mange har haft døden helt tæt ind på livet af sig. Dette kan være i form af ens tætte familiemedlem er gået bort, eller tabet af en god ven eller bekendt. Lige meget hvem man har oplevet, der er gået bort, kan det være en rigtig svær situation at stå i. Derfor kan det være en god ide at få hjælp til dette. Der findes adskillige bedemænd, rundt i Danmark, der kan hjælpe med alt der praktiske der skulle være i forbindelse med et dødsfald.

Hvilken slags ceremoni skal man vælge?

https://bedemand-danmark.dk/ kan man på et overblik over alle de bedemænd der er i Danmark. Så hvis du bor i Aarhus området eller i Aalborg, kan du her finde den helt rigtige bedemandsforretning, der kan hjælpe dig gennem den svære tid.

En bedemand kan hjælpe med meget andet end selve ceremonien. Bedemanden vil også kunne hjælpe med det praktiske, i form af papirarbejde, indberetning af dødsattest og kontakten til kirken og præsten.

Begravelse og bisættelse

En begravelse eller en bisættelse kender alle. Her mødes man i kirken, hvor man minder den afdøde, inden i kirken. Til en begravelse går man ud på kirkegården, og ser kisten blive nedsænket i jorden. Til bisættelsen bærer man kisten ud i en rustvogn, hvor kisten vil blive kørt til krematoriet. Efterfølgende vil man holde en højtidelighed, hvor man vil sænke urnen ned i jorden.

Askespredning

Hvis den afdøde har et ønske om at få sin aske spredt ud over vandet, kan dette også lade sig at gøre. Her vil bedemanden sørge for at hente en tilladelse ind, så man kan sprede asken ud i havet lovligt.

Se også:
  Praktisk tøj til en dag i skoven

Borgerlig ceremoni

Hvis den afdøde ikke er en del af folkekirken, kan man holde en ceremoni uden præsten og kirken. Her kan man holde ceremonien i haven eller på stranden, i smukke omgivelser.