Bedøm artiklen

Annonce

Sommeren nærmer sig, og for mange af os betyder det, at vi tager væk fra vores hjem og ud på eventyr rundt om i hele Danmark eller i udlandet. Sommeren er dog også højsæson for indbrud, men der findes måder at forebygge imod det.

Sikre din bolig med låse

Hoveddøren

Få monteret en ekstra lås på hoveddøren med ca. 40 centimeters afstand til den allerede eksisterende lås. Hvis der er to låse på døren, så er det svære for en indbrudstyv at komme ud med et fladskærms-tv i armene. Derudover så sender det et signal om, at boligen er godt sikret.

Hvis låsen der allerede sidder i hoveddøren, er mere end ti år gammel, eller virker slidt, så bør den udskiftes. Den bør skiftes til en lås med borebeskyttelse i cylinderhus og tromle, samt høj dirke- og kopieringssikkerhed.

Terrasse- eller kælderdøren

Hvis der er en terrasse- eller kælderdør i boligen, så bør der, af en låsesmed, blive monteret et indvendigt dørgreb med kode eller nøgle. Så kan tyven ikke bruge disse udgange som en flugtvej.

Vinduerne

Udover dørene bør der monteres indbrudssikre vinduer med vindueslås og rudesikring. Vindueslåsen gør det besværligt for tyven at bryde ind i huset gennem vinduerne, fordi den forstærker vinduet.

Få flere råd til hvordan du undgår indbrud

Danmark er det land i hele EU som oplever flest indbrud pr. indbygger. Det er en tendens, som heldigvis er faldende, ved at der i medierne og staten er fokus på at blive bedre til at indbrudssikre private hjem og virksomheder. Familier kan dog selv gøre meget for at tyverisikre deres boliger, hvilket Bagger Låse & Alarm A/S sætter fokus på i 2019. De giver en infografik med 17 råd mod indbrud til private, så de ved, hvordan de kan komme i gang med at sikre boligen.

Se også:
  Sådan kan du gøre noget nyt ved din have på et budget