Bedøm artiklen

Har du overvejet at tage jagttegn, men ikke haft overskud til det? Måske har du tænkt, at der er for meget arbejde forbundet med at tage ét, eller at du ikke kan finde tiden til det ved siden af din travle hverdag? Faktisk er der meget fleksible løsninger inden for jagttegnskurser. Du kan tage dem landet over som aftenskole eller et weekendkursus, hvor e-læring gør det nemt at læse op – læs mere her.

Bliv teoretisk og praktisk klædt på som jæger

For at få dit jagttegn skal du bestå en teoretisk prøve og en praktisk prøve. Ved den teoretiske prøve skal du svare rigtigt på spørgsmål inden for bl.a. vildtbiologi, jagtvåben og vildtforvaltning. Og ved den praktiske prøve skal du demonstrere korrekt våbenhåndtering og passere forhindringer ude i terrænet. Desuden skal du udvise korrekt afstandsbedømmelse af mål og den korrekte skydeteknik.

Efter de første prøver, skal du bestå en skydeprøve

Når du har bestået begge prøver, får du dit jagttegn med tilladelse til at købe våben. Så langt, så godt. Men for at kunne gå på jagt skal du også igennem et skydekursus og bestå en haglskyde-, riffel- eller bueprøve. Prøverne er lidt forskelligt tilrettelagt, men alle med et klart fokus på, at du viser din evne til at bruge skydevåben forsvarligt og præcist. Med prøven overstået er du klar til at gå på jagt.

De fleste kan finde plads til et jagttegnskursus

Selvom du må forvente at afsætte nogle aftener eller weekender til dit jagttegnskursus, og du godt kan komme ud for at skulle tage en prøve flere gange, fordi du dumpede i første huk, så er det i dag forholdsvist nemt for de fleste at finde tiden til at tage jagttegn ved siden af et fuld- eller deltidsjob eller et studie. Du skal derfor ikke lade arbejdsbyrden eller tidsforbruget afskrække dig fra et kursus.

Se også:
  Arbejdsløshed og kedsomhed behøver ikke at gå hånd i hånd