Bedøm artiklen

Der er mange, som tror, at de skal skifte hele computeren ud, hvis batteriet er gået i udu. Dette er ikke tilfældet, og man kan spare mange penge, hvis man blot skifter batteriet ud. Det er noget af det letteste at skifte ud på en bærbar computer og derfor også noget, man sagtens selv kan gøre derhjemme. Det handler altså bare om at finde det rigtige batteri til den computer, man selv har. Man skal finde et som passer til modellen og mærket. På batteri-butik.dk kan man købe alle forskellige typer batterier, og man vil uden tvivl kunne finde et, som passer til sin egen computer. Er man den mindste smule i tvivl om, hvilket batteri man skal bruge, så kan man også sagtens ringe til dem og få deres professionelle råd og vejledning, så man får bestilt det rette batteri. Det er altså en hel del penge, man kan spare, hvis man bare nøjes med at udskifte et udbrændt batteri frem for at udskifte hele computeren.Se mere herom, hvor du kan købe et nyt batteri til din computer.

3 tips til at give dit batteri en længere levetid

Selvom det er nemt at udskifte sit batteri i computeren, så er det naturligvis også en god idé at sørge for at vedligeholde det batteri, der allerede er i computeren. Der er ingen grund til at udskifte sit batteri ofte, hvis man kan undgå det. Her er der 3 gode råd til, hvordan du bedst muligt får dit batteri i computeren til at holde i lang tid.

  1. Lad aldrig dit batteri aflade helt. Det er vigtigt, at man ikke lader sit batteri løbe helt tør for strøm, da det i længden kan påvirke batteriet. Generelt skal man huske, at batteriet yder dårligst, når det er næsten afladt eller helt opladet. Det er der, der produceres mest varme og strømmen har svært ved at blive ledt igennem.
  2. Husk at bruge batteriet uden strømforsyning. I og med at batteriet heller ikke yder sit bedste, når den er fuldt opladt, så kan det også være farligt at have den konstant tilsat strømforsyning. Derfor er det en rigtig god idé at bruge computeren uden at have den i strømforsyning men selvfølgelig også med henblik på, at det skal tilsættes strømforsyningen, hvis den er ved at løbe helt tør for strøm.
  3. Undgå varme og kulde. Det kan belaste batteriet rigtig meget, hvis man for eksempel sidder meget med computeren i skødet, så det bliver overophedet og varmt. Det er ikke godt for batteriet, hvis der er for høj varme i længere perioder og ofte, da det som sagt er sværere for batteriet at lede strømmen videre under sådanne forhold. Det er selvfølgelig ikke, fordi batteriet eksploderer ved for høj varme, men det tærer meget på batteriet, hvilket påvirker dets evner. En god idé er at holde temperaturen ved batteriet mellem omkring 10-30 grader celcius, hvis man vil undgå, at det bliver overophedet.

Se også:
  4 idéer til en anderledes julegave til ham