5 (100%) 1 vote

Hvad enten du overvejer at opstarte en restaurant, eller om du har været i branchen i længere tid, så kommer der altid en tid, hvor man skal revurdere sit sted. Måske trænger dit sted til et friskt pust? Eller måske vil du give kunderne en anderledes oplevelse, end hvad de er vant til. Når man tænker på restauranter, så tænker man normalt på god mad. Men hvad nogle måske glemmer, er at hele oplevelsen på en restaurant ikke bare skabes af maden. Oplevelsen skabes gennem det samlede indtryk, og her skal der mere end bare mad til for at imponere. Der skal også flotte lokaler til, og et overordnet tema, der binder hele oplevelsen sammen. Leder du efter inspiration eller gode råd til at forny eller opstarte en stilfuld restaurant? Så læs mere nedenfor. Skal du derimod forny dine lokaler, så kontakt en specialist og find alt inventar til din restaurant.

Lad stilen følge det overordnede tema

Når man skal indrette en restaurant, hvad enten det er for første eller tyvende gang, så skal man være opmærksom på flere ting. For det handler nemlig ikke kun om god mad, men også om at gøre et godt indtryk på gæsterne. Derfor bør du investere i at indrette din restaurant, så gæsterne bliver imponeret. Det nytter nemlig ikke, at I laver verdens bedste mad, hvis restauranten ikke er indbydende. Hvis din restaurant følger et overordnet tema, så hav dette i mente, når du indretter. Måske kører I italiensk tema, med afdæmpet lys og romantik i luften? Måske pirrer I gæsterne eksotiske lamper og dekorationer, så de rigtig kan mærke Østens mystik. Lad temaet bestemme stilen, og sørg for at sætte dig i gæsternes sted. Overvej også gerne, hvor langt du vil gå med indretningen, da det tit kan være en ulempe at proppe lokalerne med overflødige dekorationer, lys og andre nipsting. Det gælder om at finde balancen mellem interessant og hyggeligt.

Se også:
  Sådan opnår du struktur i arbejdslivet

Inspiration til indretning

Har du en idé til indretningen af din restaurant, eller er du helt tom? Hvad enten man allerede har et koncept eller på bar bund, så kan det aldrig skade med mere inspiration. Derfor får du her flere gode idéer til indretning af dine restaurantlokaler.
Først og fremmest skal du overveje, om din restaurant følger et bestemt tema, hvad enten det er baseret på et specifikt land eller kultur. Måske vil du hellere lave dit eget tema fra bunden? Du kan med fordel overveje at inkorporere naturlige materialer i indretningen. På denne måde bliver lokalet mere levende og troværdigt. Naturen er også et kraftfuldt hjælpemiddel til indretning af lokaler. Planter, akvarier, inventar af forskellige træsorter, osv. Disse er alle med til at skabe forskellige sanseindtryk hos gæsterne, og dette kan du drage fordel af. Du kan også overveje, om du vil have store, åbne lokaler, eller om du foretrækker mindre og mere lukkede sektioner. Overvej også hvorvidt gæsterne skal have mulighed for at spise i større eller mindre grupper, da dette også har stor betydning for atmosfæren på restauranten.