5 (100%) 1 vote

I industrien er den moderne elastomer Polyurethan, også kendt som PUR, begyndt at sætte sit præg på dagligdagen. Materialet bliver i dag produceret med flere forskellige hårdheder, og kan faktisk produceres elastisk som gummi eller hårdt som plastik – Mulighederne for materialet er store!

 

Fremtræder i fødevareindustrien

 

PUR bliver i dag benyttet i fødevareindustrien med flere formål. Her bliver materialet f.eks. brugt som belægning til valser, som trækker lange rullebånd. Her ses det også at polyurethan hjul ofte bliver brugt.

 

For at man må benytte PUR til fødevareindustrien skal det selvfølgelig opfylde en række krav og særligt høje standarder inden for sikkerhed og hygiejne

 

Uendelige muligheder med formstøbt polyurethan

Polyurethan kan formstøbes efter behov og anvendelse. Til formstøbning benyttes forskellige forme, som man får produceret hos en tredje part. Hos nogle polyurethan fabrikker, har de selv medarbejdere med færdigheder indenfor formværktøjer, og kan faktisk spare kunderne for rigtig mange penge ved, at tilbyde produktionen af værktøjet hos dem selv. Et eksempel på sådan en fabrik kunne være Dansk Gummi Industri A/S.

 

En mulighed kunne også være både rør, stænger eller plader

Hvis man ikke er til fødevaregodkendte valser/hjul eller formstøbte emner, så kan man tage et kig på andre muligheder som bl.a. plader, rør eller stænger. Da anvendelsesmulighederne er så brede med polyurethan, kan man også producere både plader, stænger eller rør. Disse kan have til formål at beskytte ting, hvor en friktionskraft ville kunne udligne, som en form for støddæmpere. Men også simple ting som vi ser i hverdagen, kan vi benytte materialet til, som for eksempel pakninger og lister.

Se også:
  Hvad er vigtigst – Links eller content?

 

Mulighederne er uendelige når det kommer til polyurethan. Selv farverne kan man i dag konfigurere.