5 (100%) 1 vote

I tilfælde af et dødsfald i familien vil der være nogle valg, som skal tages. Af samme årsag kan det være rart for alle parter, at der er nogle retningslinjer at gå ud fra, da det er en hård tid for familien og de nærmeste. Der er blandt andet en fortsat forvirring i valget af enten begravelse eller bisættelse, som du vil kunne få en bredere indsigt i lige her.

Hvad er forskellen på en begravelse og en bisættelse?

Der er flere, som fortsat er forvirret omkring forskellen på en begravelse og en bisættelse. Fælles er imidlertid, at begge ceremonier danner rammerne for den sidste afsked for familien og de nærmeste. Derfor skal det altid foregår på de rigtige præmisser og under de forhold, som familien måtte ønske.

 

Den helt store forskel på de to forskellige ting er, at ved en begravelse nedsænkes kisten i jorden. Hvorimod ved bisættelse brændes kisten i et krematorium. Derfor vil ceremonien ved en bisættelse ofte foregå i et kapel. Ved en begravelse vil nedsænkelsen af kisten ofte foregå med kistebærerne. Nedsænkelsen vil imidlertid ved en bisættelse ofte finde sted 8-14 dage efter bisættelse, hvor familien eventuelt holder en komsammen for at markere dette.

 

Derfor vil man ligeledes i valget af en bisættelse have muligheden for at sprede asken på et ønsket sted. Dette er blevet en mere udbredt tilgang til bisættelse, da der er steder, som den afdøde måtte have mere kær end kirkegården.

Det økonomiske perspektiv med bisættelse

Grundet den udbredte uvished omkring forskellene mellem de to ceremonier, så vil der også være muligheden for at blive snydt rent økonomisk. Der er stor forskel på, hvad en bedemand tager for en begravelse såvel som en bisættelse. Flere steder vil bisættelsen ved første øjekast synes dyre end begravelse. Dette er grundet den ekstra transport og urnen. Det er dog langt de fleste tilfælde ikke den egentlige virkelighed.

Se også:
  Lad børnene udfolde deres kreativitet med dette legetøj

 

Begravelsen vil ofte være dyrere, da der forpligtes til 20-30 års vedligeholdelse på kirkegården. Denne udgift er ofte ikke medregnet i det første repræsenteret regnskab. Her vil man ved en bisættelse kun binde sig til 10 år vedligeholdelse på kirkegården. Her vil de samlede omkostninger ofte være betydelige højere ved en begravelse.

 

Derfor er det altid en god ide at sætte sig ind i to forskellige muligheder. Dertil ikke være bange for at spørge ind til omkostningerne og omstændighederne. Det skal foregå på de rigtige præmisser, og det skal ikke blive en uoverskuelig opgave at stå med.

 

Det miljømæssige regnskab

I Danmark er det cirka 80%, der vælger en bisættelse. Der er samtidig flere, som er begyndt at tænke på miljøet. Dette gør sig også gældende inden for bisættelse. Her vil en bisættelse være mere miljøbelastende end en begravelse. Derfor vil dette for nogle være en faktor, som spiller ind. På samme tid er det derfor vigtigt at undersøge ens muligheder, så man får et retvisende billede af mulighederne.

 

Derfor er følgende vigtig at have med i sine overvejelser

 

  • En bisættelse er billigere
  • En bisættelse giver mulighed for at sprede asken
  • En bisættelse er mere miljøbelastende end en begravelse