Bedøm artiklen

Alle ved, at nogle opgaver i løbet af en arbejdsdag er mere krævende end andre. Nogle opgaver kræver lidt mere af os end andre, og her kan vores omgivelser og arbejdsmiljø have stor påvirkning. Hvis man eksempelvis arbejder på en opgave, der kræver stor koncentration, kan det have en gevaldig påvirkning på arbejdet, hvis man bliver afbrudt midt i det hele. Undersøgelser har vist, at det i gennemsnit tager op til et kvarter at komme tilbage til fuld koncentration efter en afbrydelse af den ene eller anden art. Det bliver samlet set til lang tid, hvis det sker flere gange i løbet af en dag, og det kræver samtidig meget energi at samle koncentrationen om opgaven på ny. Derfor kan det være en mulighed at benytte forskellige løsninger, for at undgå at blive afbrudt i arbejdet.

Undgå at blive afbrudt

Sommetider kan selve ens holdning og ansigtsudtryk indikere stor koncentration under en arbejdsopgave, og det kan til tider afholde kollegaer fra at forstyrre. Men har man et presserende spørgsmål, kan afbrydelsen let ske alligevel, og det er måske ikke alle kollegaer, der holder sig fra at forstyrre, selvom man ser koncentreret ud. Derfor findes der flere forskellige metoder til at indikere, at man ikke vil afbrydes midt i en opgave. En af de enkleste og mest effektive metoder er et lys, der signalerer, i hvilken situation man er – lyser den grøn, er man ledig og har tid til at hjælpe kollegaer og tage imod opkald, og lyser den rød, er man optaget, og vil ikke forstyrres. En simpel lampe kan altså bidrage til mere effektiv arbejdsdag og et bedre forhold mellem kollegaer.

Se også:
  Få styr på dit hjem og dig selv

Retningslinjer for forstyrrelser og afbrydelser

For virksomheder, hvor medarbejderne ofte sidder med vigtige opgaver eller strenge deadlines, kan retningslinjer for, hvornår man vil og ikke vil forstyrres, være en god løsning. Retningslinjer kan være med til at højne arbejdskvaliteten og forbedre arbejdsmiljøet, da en nem indikation viser kollegaerne ens arbejdsstatus. Et lys på skærmen, ved siden af computeren, på væggen eller andre steder, hvor alle kan se det, gør det let at vise, om man vil afbrydes eller ej. På https://www.plenom.com kan man læse mere om, hvordan et lys let kan synkroniseres med eksempelvis kalender og telefon, så det automatisk lyser rødt, hvis man taler i telefon eller skal til møde.