Bedøm artiklen

Har du svært ved at falde til ro om aftenen? Fyldes dit hoved med tanker, så snart du lægger dig i sengen for at sove? Hvis du er en af dem, der kæmper uro i kroppen til hverdag, så ved du, hvor svært det er at få kroppen til at falde ned igen. Når tankeren hober sig op, er det en god idé at holde sig beskæftiget. Læs med videre, hvis du er interesseret i at høre om simple aktiviteter, der kan hjælpe dig med at få ro i sindet.

Fordyb dig i et nørkleprojet

Flere og flere vælger at ty til strikkepindene, når stressen banker på, da det afleder en fra uroen. Har du af og til behov for et beroligende afbræk i hverdagen, så kan du starte med at finde det rette stof til dit næste nørkleprojekt. Der er noget helt særligt ved at fordybe sig i et nørkleprojekt – det vigtigste er dog, at du fordyber dig i noget, som gør dig glad.

Søvn, mad og motion

Har du svært ved at slippe stressen, så kan du arbejde med uroen ved at kigge på dine basale behov, såsom:

  • Tag en lang gåtur i dagslyset

  • En god nats søvn er essentiel for din krops evne til at tackle stressede situationer

  • Motion kan hjælpe dig med at få styr på tankerne. Især afspændingsøvelser, meditation og yoga er gode metoder til at få styr på tankerne og tackle uroen.

Digital detox

Vi er afhængige af vores telefon mere end nogensinde før. Det skyldes blandt andet, at vi ikke har lyst til at gå glip af noget, hvilket kan fremprovokere en uro. Indimellem har kroppen brug for en pause fra den uro. Foretag en digital detox, hvor du simpelthen lægger mobilen fra dig. Det giver din krop ro til at lade op i sit eget tempo.

Se også:
  Hvordan finder jeg det hurtigste og billigste lån?