Bedøm artiklen

Der er ikke noget bedre, end at kunne tage på rejser og bare nyde hinanden for en stund. Komme væk fra alt det man kender. Nogle danskere elsker at tage på ferie det samme sted hvert år, mens andre nyder at komme forskellige steder i verdenen og på den måde opleve nye lande og nye kulturer. En af de former ferier, hvor man virkelig kan nyde godt af kultur, natur og se et meget smukt og varieret land, det er safari. Et af  de mest oplagte lande, at tage på safari i, er Kenya. Faktisk er det først i 2002, at der for alvor blev åbnet op for kommercielle ture til Afrika fra de store danske selskaber. I dag er der over 20.000 mennesker, som tager afsted og tallet stiger støt. F.eks. kan selskabet Africa Tours berette om omsætningsvækst på 50% på få år.

 

Hvad er safari?

Safari udtrykket kommer helt fra langt tilbage i tiden, hvor man rejste igennem Afrika med karavaner. Det betyder, at man tager en rejse igennem hele Afrika eller et land i Afrika, hvor man kommer helt tæt på den afrikanske natur. Safari kan nemt komme til at lyde, som en farlig form for rejse, men alt safari foregår under meget kontrollerede forhold. Man begår sig ikke alene rundt i naturen, men bliver kørt i en bil, hvor der altid er en guide til stede, som kender området rigtig godt. Når man er på safari, har man mulighed for at kunne filme og tage billeder af den afrikanske savanne, den afrikanske natur og de afrikanske dyr helt tæt på. Det er altså en helt unik mulighed for at få den mest mindeværdige og specielle ferie, som sent vil glemmes og derfor er safari også blevet en yderst populær form for ferie.

Se også:
  Fordele ved billeje på din næste ferie

 

Hvorfor tage på safari?

Man skal overveje at tage på safari, hvis man godt kunne tænke sig at opleve noget helt andet, end hvad man er vant til fra Danmark og resten af Europa. Dette kan blandt andet være en lyst til at se en ny form for natur, for når man er på safari i Kenya, ser man dyrene og naturen helt tæt på og i deres helt rigtig element. Det er altså ikke dyr i fangenskab, men derimod dyr i deres rette element. Derved kommer man helt tæt på og oplever den mest enestående og autentiske natur.

 

Hvordan planlægger man en safaritur og hvad koster det?

Det kan virke meget komplekst at skulle planlægge sådan en ferie. Når man ikke er vant til at tage på safari, så melder mange forskellige spørgsmål sig. Disse spørgsmål kan være både i forhold til, hvordan man finder lige den form for safaritur, man gerne vil på, og hvad man skal medbringe på sådan en tur. Du skal dog ikke være bange for at springe ud i det forestående eventyr. Vælger du et veletableret rejsebureau med ægte Afrika-ekspertise, skal de nok vejlede dig igennem hele processen. Et bureau som Africa Tours invitere f.eks. til foredrag, personlige møder og besvarer spørgsmål og telefonen, når de opstår. Ligesom andre selskaber sælger de desuden samlede pakkerejser, hvori både safari og badeferie i er inkluderet. Du kan f.eks. let bestille din Kenya safari, når du har set hvilken rejse, der passer bedst til lige præcis dig.