Bedøm artiklen

3D print har efterhånden været kendt nogle år, og der er flere og flere producenter i Danmark, der tilfører en 3D printer til deres produktionsmaskiner. På den måde, kan de let skabe komponenter til deres maskiner eller produkter, som det ellers ville være noget mere besværligt og tidskrævende at producere. Metoden har typisk været brugt til produktion af plastikkomponenter, men 3D metalprintvinder stille og roligt indpas, og efterhånden som forskellige virksomheder får øjnene op for de mange muligheder, bliver denne type produktion mere og mere udbredt. Her kommer en liste over nogle af de fordele, der kan være ved at indføre 3D metalprint i virksomhedens produktion.

 

Udvikl ud fra mere detaljerede prototyper

For mange virksomheder er prototyper en vigtig del af produktionen, da prototypen giver mulighed for at afprøve og teste blandt andet holdbarhed, design, størrelse og meget andet. I stedet for at uddelegere produktionen af eksempelvis prototyper på produkter, kan en virksomhed nu lettere selv sørge for det gennem en 3D printer, og det kan spare virksomheden for både tid og penge. Prototyperne kan også blive mere avancerede og deltaljerede end tidligere, da modellen bliver tegnet og designet i et program på computeren og derefter sendt direkte til printeren.

 

Få mere avancerede og unikke komponenter

Idéen med at man tegner og designer komponenten direkte på computeren, hvorefter det sendes til printning i 3D i eksempelvis metal, giver mulighed for at skabe mere unikke komponenter end førhen. Det bliver lettere at skabe de små detaljer, der kan gøre hele forskellen, og processen med at få produktet produceret er blevet forkortet en del med denne metode.

Se også:
  Skab den bedste kunderejse med et CRM-system