Bedøm artiklen

Det er en både nervepirrende og spændende periode, når man søger job. Det har de fleste voksne og unge prøvet, enten i forbindelse med et fritids-, ungarbejder-, fuldtids- eller deltidsjob. Det er trods alt også kun én gang i livet, at det er en førstegangsoplevelse. Dog skal man alligevel overveje forskellige ting hver gang.

Arbejdspladsens lokation

Det er for eksempel arbejdspladsens lokation, der spiller en afgørende rolle for, hvor tilfreds du vil blive på dit fremtidige arbejde. Hvis det ligger for langt væk fra dit hjem, vil du formentlig blive udmattet af at skulle brug så lang tid dagligt på kørsel.

Desværre kan du også opleve, at de jobs, der er i dit nærområde, er optaget. Derfor skal du selvfølgelig ikke kun beslutte ud fra geografien. Du kan klikke her, hvis du vil vide mere om, hvilke firmaer der ligger på Nordfyn, hvis du kommer fra området og p.t. er jobsøgende. Du kan også læse mere generelt om, hvad der rører sig erhvervsmæssigt i Danmark.

Hvad er dit foretrukne arbejdsmiljø?

Når man er ung, er det uden tvivl vigtigt, at man havner på en arbejdsplads med imødekommende kollegaer. På den anden side stiller unge typisk ikke lige så høje krav til, hvilket arbejdsmiljø de ønsker sig, fordi de er nye på arbejdsmarkedet. Er du lidt mere rutineret i arbejdsverdenen, vil du sandsynligvis også have en større indsigt i, hvad du kræver af din potentielt kommende arbejdsplads.

Det kan for eksempel være, at du har erfaret, at du arbejder bedst i et mindre team. Så er det jobannoncer, der beskriver dette, du skal kigge særligt efter. Arbejder du allerbedst online og hjemmefra, kan du lede særligt efter internationale virksomheder, hvor der er rig mulighed for at arbejde primært hjemmefra. Dem kommer der heldigvis flere og flere af, da verden i takt med tiden globaliseres.

Se også:
  Bliv mere attraktiv på arbejdsmarkedet