Bedøm artiklen

Annonce

Arbejdet presser på, alle dage ligner hinanden, vejret er gråt og kedeligt, og man har mest af alt brug for at komme et stykke væk fra alt, så man kan få ladet batterierne op. Man hører ikke ret ofte, at en familiemor eller –far tager på ferie alene, men der kan faktisk være flere gode grunde til at tage af sted på en ferie, hvor man kun skal koncentrere sig om sig selv. Det er vigtigt, at man ikke lader sin frygt for ensomhed være en stopklods for at rejse ud over landets grænser – uanset om det er af lyst eller af nød. Der findes nemlig et stort udvalg af fantastiske rejser, som man kan tage på alene, hvor man er sikker på at skabe gode minder.

Flere ferietyper

Hvis man trænger til at finde sig selv og få renset ud i krop og sjæl, kan et ophold i et munkekloster eller bare en mindre fancy yoga- eller buddhistisk ferie være en go idé. Netop sådan en rejse vil ikke være nødvendig at dele med andre, for meningen er, at man blot skal koncentrere sig om sig selv. Faktisk er det et brud på reglerne, hvis man snakker sammen, da den primære årsag til, at man rejser dertil, er at finde sig selv. Første indskydelse vil nok være, at det virker mærkeligt og skørt, at man skal være helt stille, men det er den bedste vej til fordybelse i egne tanker.

Hvis man derimod gerne vil ud og møde nye mennesker, se smuk natur i solens stråler og være selskabelig, kan man tage på en dejlig hotelferie. Hvis man vælger de helt rigtige hoteller, vil der være store fællesarealer, hvor sammenhold og imødekommenhed er i centrum. Her ser man ofte, at der kan opstå venskaber og relationer, som er langtidsvarende og noget helt særligt.

Se også:
  Disse ting bør du undersøge, når du skal ud at rejse

Giv dig selv lov

Hvis man når dertil, at man ikke kan tænke på andet end at komme afsted, så skal man gøre det. Selvom man måske ikke har lagt budget efter, at man skal på soloferie lige pludselig, bør man give sig selv lov til det. Heldigvis har det amerikanske fænomen, Black Friday, taget Danmark med storm, så man kan være heldig at finde dejlige ferier med store besparelser til Black Friday Danmark.