Bedøm artiklen

Når det er tid til at finde din næste telefon, er der mange overvejelser. Der er mange mærker, modeller og en stor prisforskel. Der er mange muligheder og en telefon er ikke billig. Det er derfor vigtigt at vælge den rigtige. Vi har samlet nogle overvejelser som du burde have med, så du kan finde de bedste telefoner på markedet.

Hvad skal du bruge den til?

Først og fremmest er det vigtigt at overveje, hvad du kommer til at bruge din telefon til. Skal den primært bruges som en arbejdstelefon, er den til børn og unge der primært skal på sociale medier og kommunikere med deres venner eller noget helt tredje.

Størrelse og design

Telefoner kommer i mange forskellige størrelser og designs. Det er derfor vigtigt at overveje begge. For det første skal du overveje om du gerne ville kunne betjene din telefon i en hånd, og derfor skal have en lidt mindre model. Det kan være smart hvis du skal bruge den som arbejdstelefon og altid er på farten. Skal du til gengæld regelmæssigt se film og serier på din telefon, eller blot er vild med at spille, kan det være en fordel at finde en større model. Telefoner bliver oftest lavet at enten glas, aluminium eller plastik. Også dette skal overvejes grundigt. Plastik er ofte lidt billigere og holdbart, men ser og føltes ikke særlig eksklusivt. Glas er flot, men de kan være glatte at holde og kan nemt blive overfyldt med fingeraftryk. Aluminium ser og føltes godt, men er ofte mere sarte over for ridser.

Se også:
  Laboratorieudstyr fås i massevis

Hastighed og lagerplads

Hvis din telefon skal bruges til spil, eller hvis det er vigtigt, at du kan bruge flere apps på sammentid, så kan det være en god ide at gå efter en af de nyere modeller, der typisk har en hurtigere hastighed. De har nogle kraftigere processorer og større RAM hukommelse. Skal den derimod blot bruges til kommunikation og sociale medier, så kan en telefon i mellemklassen sagtens klare det.

Kamera

Hvis du elsker at tage billeder, rejser meget eller bare vil have de bedste billeder til Instagram, så kan det være værd at investere i en telefon med et ordentligt kamera. Her skal du gå efter nogle af de nyere og lidt dyre modeller, da der ofte bliver sparet på kameraet i den lave- og mellemprisklasse.