Bedøm artiklen

Du kender måske det med, at du lever en travl hverdag, men samtidig rigtig gerne vil gøre plads til motion og bevægelse. De to ting hænger ikke altid særlig godt sammen. Dog kan det være enormt givende at tage sig tid til at bevæge sig, fordi det giver noget luft til hovedet og fornyet energi. Desuden giver det dig en grundlæggende god samvittighed, fordi du ved, at du gør noget godt for din krop.

Bliver du bremset af smerter?

Hvis du har nogle smerter i din krop, kan du nemt føle dig tynget af det. Det er slet ikke let at komme i gang med motion og bevægelse, hvis det gør ondt samtidig. Det bedste er at få det tjekket ved din læge. Hvis det er fordi, du lider af åreknuder, kan du få hjælp til at fjerne åreknuder her.

Bevæg dig sammen med andre

Helt grundlæggende er det sådan, at hvis du har svært ved at finde motivation til at bevæge dig, kan det hjælpe at gøre det sammen med andre. Du har garanteret en ven, mor, bror eller kollega, der også gerne vil bevæge sig mere. Hvis I gør det sammen, bliver det langt mere overskueligt.

Gør det sjovt og hyggeligt at bevæge dig

Når du skal have bevægelse ind i din hverdag, skal det helst ikke være en kæmpe byrde. Det skal helst være sjovt og hyggeligt. Derfor handler det om at finde på noget, der får dig til at føle netop det. Hvis du gerne vil lave noget stille og roligt, kan du begynde at gå ture i skoven og ved vandet. Vil du lave noget lidt mere aktivt, kan du begynde til en sportsgren. Det afhænger fuldstændig af, hvad du interesser dig for, og hvad der kan passe ind i dit skema.

Se også:
  Gode løsninger til at skåne miljøet