Bedøm artiklen

I dag bruger flere og flere mænd smykker som en del af deres personlige udtryk. Smykkerne er en stilforlænger, som tillader manden at enten opnå mere kant eller måske blot skabe en kontrast til det formelle udtryk, som mange er underlagt, når de går på arbejde. Herresmykker har altid haft den funktion at signalerer. I gamle dage signalerede tænder og knogler fra dyr, at man var en dygtig jæger, mens middelalderens overklasse brugte smykker af kostbare materialer til at signalere deres status og rigdom.

I dag dyrker mange mænd som nævnt smykkerne som en forlængelse af deres personlige stil. Her er netop ordet ”personlig” vigtigt, da man naturligvis ikke kan skille sig ud ved at ligne alle andre. Af samme årsag har de unikke og mere autentiske smykker også vundet frem, på bekostning af det generiske, som alle kan få fingrene i. Resultatet er blevet, at mænd søger snarere få flotte og unikkes smykker, end mange som har mindre samlet brugsværdi.

Et af de steder, hvor man kan finde eksempler på unikke og håndlavede smykker, er på https://hilbertkbh.dk/shop/herre/halskaede/, hvor halskæderne er både maskinline og unikke. Det unikke skyldes, at de er håndlavede, hvilket betyder, at man får et meget autentisk smykke, der ikke er masseproduceret eller let at få fingrene i. Smykkerne er samtidig meget maskuline, hvilket kommer til udtryk ved f.eks. brugen af materialer som oxideret sølv, men også i kraft af de udformede motiver. F.eks. spyd, Thors hammer, kranier m.m. Alle disse maskuline referencer gør smykkerne rå, hvilket igen gør dem perfekte til kontrast til den typisk mere formelle uniform.

Se også:
  Hvad skal du ønske dig i gave?

For mænd er det naturligvis ikke kun halskæder, som er acceptable smykker. Det er mindst lige så populært med armbånd, ringe og meget mere. Derfor er der mange muligheder, som åbner sig for dem, der ænsker stilsupplementet til deres fremtoning.

Husk at det kan være en fordel at besøge de enkelte butikker, hvor du kan få en snak med guldsmedene om deres design og materialerne, samt evt. foreligge dine egne idéer til et smykke, hvis det er en forretning, som tilbyder at designe fra bunden.