Bedøm artiklen

Annonce

Hvis du har planer om at renovere dit køkken eller købe et nyt, så kan det være en god idé at få et overblik og blive inspireret af, hvad det er for nogle køkkentendenser, der er ved at vende frem i 2018. Du kan derfor herunder få et indblik i, hvad det er, der trender lige nu.

Hvad er moderne i år?

Køkkenets farver
Det hvide køkken er stadig meget populært hos danskerne, men det der trender lige nu, er de mørke farver. Disse mørke farver kan være, grå, midnatsblå, sort og mørke træfarver. Hvis du er meget glad for dit lyse køkken men gerne vil være med på denne trend, så kan du vælge at renovere dit køkken ved at male væggene i en mørk farve. Du kan også integrere nogle mørke køkkenelementer eller en mørk træfarvet bordplade i dit lyse køkken for at give det et andet udtryk.

Boligindretningen flyder sammen
Der er mange, som vælger køkkenstil ud fra boligens stil, så tingene hænger sammen. Dette er ikke længere nødvendigt, fordi der findes i dag så mange muligheder for at sammensætte sit eget køkken, at det er blevet nemmere end nogensinde før at få køkkenet til at være en integreret del af boligindretningen. Denne integrering er en trend, som er vendt meget frem, da man gerne vil have, at køkkenet bliver indrettet i forlængelse af resten af boligens rum. Dette ses især ved, at køkkenet, stuen, spisestuen og gangen på en måde flyder sammen i indretningen ved, at der er elementer og materialer, der går igen i de forskellige rum.

Se også:
  3 ideer til DIY projekter til boligen

Mere luft i køkkenet
En af de køkkentrends, som er meget fremherskende i 2018, er det luftige og åbne køkken. Med dette menes der et køkken, som ikke har nogle tunge overskabe eller emhætter, der dominerer. Emhætterne kan fjernes, fordi der i dag findes komfurer, som har indbygget udsugning.
Emhætten og overskabene er blevet erstattet af hylder og store prangende lamper. Dette kan være med til at give rummet et roligt og luftigt udtryk, som kan være en god idé, da køkkenet er blevet et opholdsrum, hvor der forekommer meget socialt aktivitet.   

De tomme vægge
Når køkkenet nu ikke længere har overskabe eller andet, der hænger på væggene, så er det blevet moderne at hænge kunst op i køkkenet. Dermed er køkkenet blevet et rum, som bør dekoreres mere.

Få et overblik over køkkenudvalget

Hvis du drømmer om at købe et køkken, der følger de ovenstående trends, eller gerne vil finde inspiration til at renovere dit køkken, så det kan følge med den nye mode, så kan du vælge at benytte en køkkenoversigt. Her vil du kunne finde en oversigt over, hvilke køkkener der findes på markedet, som har en bestemt stil, farve eller materiale. Ved at indsnævre dit valg til en bestemt farve eller materiale kan du uden problemer se på billederne, hvordan de forskellige ting er brugt i køkkenet, og derved kan du få inspiration til at renovere dit eget køkken eller købet et nyt.