Bedøm artiklen

Annonce

Er du på jagt efter en ny yderdør til dit hus? Men er du i tvivl om, hvordan du finder frem til den rette? Så læs mere her og få nogle råd til at vælge korrekt.

 

Design, farve og vinduer

Yderdøren er den første dør, som vi møder, når vi træder ind i et hus. Og det er også en af grundene til, at mange vælger at gøre mere ud af deres yderdør i forhold til andre døre. Mange vælger for eksempel at pynte en smule omkring døren med krukker, blomster og andre hyggelige udendørs nipsting. Og for at gøre indtrykket endnu bedre, er der nogle ting, man kan gøre ved selve døren.

 

For det første er farven på døren vigtig. De fleste vælger at finde en yderdør, som matcher i farven med de øvrige døre og vinduer i huset. På den måde skabes der en rød tråd, og huset kommer generelt til at synes mere sammenhængende og rolig i udtrykket. Men når der tænkes på farve på yderdør, er det også vigtigt at tænke på, hvilken farve selve huset har. Det er især farver som hvid, grå og mørkeblå, som er yderst populære til yderdøre, og det skyldes, at disse farver passer godt sammen med både gule, røde og hvide mursten.

 

Derudover er det vigtigt at overveje stilen på yderdøren. Et nyt moderne hus gør sig for eksempel godt med ny, glat dør med rene linjer i forhold til et ældre hus, som gør sig bedre med en ydredør med flere deltaljer og udskæringer.

Se også:
  Går du med store renoveringsdrømme? Så husk dette!

 

Slutteligt kan det også være en god ide at overveje, hvorvidt der ønskes vinduer i yderdøren eller ej. Vinduer kan være negative, idet mange vil betragte det som i orden at kigge for at se, om der er nogle hjemme. Men de kan bestemt også være positive, idet de giver et fantastisk lysindfald, således den ofte lille entre ikke bliver for mørk. En kompromis kan være at vælge en yderdør med matteret glas.

 

Se udvalget online

Uanset hvilken yderdør du overvejer til dit hus, så se det store udvalg på Sparvinduer.dk.