Bedøm artiklen

Vidste du, at du kan blive mere kreativ, hvis du kommer mere ud i naturen og ser grønt? Forskningsresultater fra blandt andet USA viser nemlig, at naturen kan gøre os mere kreative. Og hvis man stopper op og ser på noget grønt, så kan det styrke vores koncentration samt ydeevne. Naturen kan bidrage til, at vi får mere overskud i hverdagen samt inspiration, så vi kan udvikle os som mennesker.

 

Få mere udsigt til naturen med en pavillon

En måde, hvorpå man kan få natur til at spille en større rolle i ens hverdag, er ved at investere i pavilloner til haver. Med en pavillon kan man sidde i læ for regn og blæst, men have fuldt udsyn over ens have. Det kan du ikke på samme måde i en stue for eksempel. Og der vil de fleste også have tendens til at smide sig på sofaen og tænde for fjernsynet. Det er der ikke meget naturudsigt over, men det er der i pavilloner.

 

I pavilloner har du også mulighed for afslapning med en varm kop kaffe eller te og et magasin, mens du nyder udsigten i haven. På den måde kan du øge din koncentrations- samt ydeevne i hverdagen. Du kan altså blive mere effektiv på dit arbejde ved at lade batterierne op med naturlige elementer. Du kender det på arbejdet med en dalende motivation og udfordringer med at løse opgaver. For at forbedre dette, kan du prøve at komme mere ud i naturen og se på det grønne. Det kan formentlig forbedre din effektivitet ifølge forskning. Se flotte pavilloner her.

Se også:
  Til dig der mangler mere plads til dine ting

 

Få grønne fingre hvis du er rastløs

Har du svært ved bare at sidde og kigge på naturen, men elsker du naturen og vil gerne nyde godt af alle de gode fordele, der er ved at være i naturen, kan du også gå i gang med at nusse om planter. Du kan selv gro hvad som helst, hvis du har plads og vilkårene til det. Du kan for eksempel dyrke:

 

  • Agurker
  • Tomater
  • Chili
  • Peberfrugt
  • Krydderurter
  • Salat

 

Da kan du altid have friske forsyninger på lager. Der er også mange, der eksperimenterer med citrustræer, buske med bær, avokadotræ eller bananplanter. Det at se disse vokse og vide, at man selv har gjort det, gør en pavestolt. Det er en hyggelig projekt, som samtidig medvirker til, at man får hovedet væk fra den hektiske hverdag.

 

Ellers kan du også gå en tur eller løbe i skoven, så du samtidig får masser af motion, som også er sundt for dig.