Bedøm artiklen

Vil du gerne forkæle dig selv og dine børn lidt ekstra, når I hopper ned under dynen om aftenen? Og er du samtidig også bevidst om kvalitet, allergi og miljø? Så bør du måske vælge at benytte dig af produkter produceret med kapok. Læs mere om det her.

 

Få en bedre nattesøvn

Kapok findes inden i frøkapsler som naturfibre af frøhår, og faktisk er det et af de letteste naturfibre, der findes i verden. Til sammenligning er det cirka seks gange lettere end for eksempel bomuld. Og det er netop af den grund, at man i forbindelse med kapok ofte støder på ord som ’silkebomuld’. Træerne med kapok vokser vildt i regnskove i blandt andet Asien, Østafrika og Sydamerika. Og de bliver ofte kaldt for ’silkebomuldstræer’.

 

Kapok anvendes i dag i dyner, puder, madrasser og så videre. Og det er der en god grund til. Materialet er for det første allergivenligt, da fibrene indeholder et bitterstof, der virker antibakterielt og antimikrobielt. Det betyder, at for eksempel støvmider hverken kan leve eller formere sig i kapok-produkter.

 

Og så fungerer produkterne godt til både voksne og børn. Det er en tendens, at især mindre børn ofte smider deres dyne i løbet af natten, når de får det for varmt og efter nogen tid, når de bliver nedkølede, kan de ikke få dynen på igen. Undersøgelser og erfaringer har dog vist, at hvis dynen indeholder kapok, er der mindre sandsynlighed for, at den smides.

Derudover er dyner med kapok temperaturregulerende, hvorfor de er særligt anvendte hos børn og voksne, der ofte får det meget varmt om natten. Dynerne reflekterer så at sige varmen på en behagelig måde samtidig med, at de ikke suger fugt til sig.

Se også:
  Fordele ved en pejseindsats

 

Madrasser og rullemadrasser med kapok kan også være særdeles velegnede til både børn og voksne med allergi og svedeture om natten.

 

Find dine kapok-produkter online

Mener du, at en dyne, pude, madras eller andet bestående af kapok vil få dig og dine børn til at sove bedre om natten? Så kan du læse mere om kapok hos liams.dk. Her finder du også et stort udvalg af kapok-produkter, og du kan derfor være sikker på at finde lige netop det produkt, som du leder efter til dig selv og til dine børn. Vær derfor beredt på at komme til at sove igennem om natten og stå frisk og udhvilet op den efterfølgende dag.