Bedøm artiklen

Omkring hvert månedligt hjørne ligger huslejen på lur. Den er er altid afventende, og når den først slår til d. 1 i måneden, så går den direkte efter bankkontoens strube. Betalingen er uundgåelig, så spørgsmålet bliver, hvordan man garderer sig imod dette økonomiske rovdyr. For du kan ikke blot stoppe betalingen, så ryger du ud af lejligheden med det samme. Og det kan være vanskeligt at opbygge sin økonomi, således huslejen aldrig bliver et problem, for alle har prøvet måneder, hvor udgifterne er langt højere end i andre måneder. Men med nogle få, basiske regler og tips, kan du undgå at økonomien ikke rækker til månedens husleje.

Sådan får du altid huslejen betalt i tide

  • Inden du overhovedet flytter ind, så sørg for at huslejen er rimelig, og at du ikke bliver snydt. Du er måske desperat efter en lejlighed og er villig til at betale alt – men det skal du ikke! Tjek altid om prisen er fair.
  • Hvis du på forhånd ved, at du igennem et par måneder vil få problemer med at betale huslejen, kan du overveje en huslejeforsikring. Huslejeforsikringen kræver et lavere månedligt beløb, og når du så ikke kan betale huslejen, skrider huslejeforsikringen ind og dækker.
  • Prioritér altid de vigtigste udgifter først. Hvis du kun har råd til enten at betale huslejen eller tage en tur til Tyskland med vennerne, så vælg huslejen – det er trods alt vigtigere i det store perspektiv.
  • Skab overblik over din økonomi. Det er en god idé at løbende holde styr på, hvor meget du har på bankkontoen. Plan forud så du ikke bliver overrasket over, at du pludselig en måned ikke har råd til huslejen.
  • Lav et budget, hvor du holder styr på indgifter og udgifter. Hvis budgettet f.eks. indeholder mad, så kan du spare hundreder af kroner blot i mad i måneden.

Se også:
  Disse ting bør du overveje når du skal vælge døre til huset