Bedøm artiklen

Planlægning og strategi

Det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad din plan for investeringerne er. Find et klart formål med, hvorfor du gør det. Dette gør det nemlig nemmere, når du skal finde en strategi, der passer til dig, og som giver dig en bedre basis at skabe succes på baggrund af.

Har du for eksempel planer om at starte en investeringsstrategi til at supplere dig, når du går på pension, så behøver du måske ikke en særligt aggressiv strategi. Køb aktier, hvis du har fundet ud af, at det er noget for dig, og du har en helt klar strategi udtænkt.

Hvis du har brug hjælp til at finde en investeringsstrategi, så kan du altid kigge i diverse guides.

Er du villig til at tage en risiko?

Når du har en investeringsstrategi klar, så er det nemmere at finde ud af, om aktier er noget for dig eller ej. Aktier er generelt mere risikofyldte end for eksempel obligationer, men der er potentielt større gevinster at hente ved køb af aktier. Derfor bør du som noget af det første gøre det klart for dig selv, hvor meget risiko du er villig til at tage. Har du for eksempel tendens til at blive bekymret, eller er du impulsiv og tjekker dine investeringer ofte, så er aktier ikke nødvendigvis noget for dig.

Selvom du har en tendens til at være impulsiv, udelukker det dig dog ikke nødvendigvis fra aktiemarkedet. I stedet kan du forsøge at undersøge mere defensive aktier. Denne type af aktier er nemlig mindre volatile og består typisk af produkter, som vi bruger i krisetider. Omvendt kan du dog ikke forvente nogen eksplosiv vækst.

Se også:
  Tippet til den rigtige investering kan hjælpe dig til dit livs drømmehus

Tidshorisont

Gør det klar for dig selv, hvor lang tid du ønsker at investere over, og hvor ofte du påtænker at gøre det. Har du for eksempel planer om at forsøge at slå markedet på daglig basis, eller har du en mere langsigtet tilgang? Og hvordan vil du klare det, hvis der sker en større korrektion af markedet? I denne situation vil der nemlig kunne gå en lang periode, hvor dine aktier kan være mindre værd, end du købte dem for.

Overvej fonde og ETF’er

Fordelen ved fonde og ETF’er er, at du får flere virksomheder i én samlet pakke. Dermed er du ikke afhængigt af, hvordan en enkelt virksomhed klarer sig. Læs om passivt- eller aktivt forvaltede fonde for at finde ud af, om det er noget for dig.

Hvis du vælger en investeringsfond, så indgår dine penge i en pulje sammen med andre investorers midler. Herefter formidler en professionel fondens investeringer, og du behøver ikke sætte dig lige så meget ind i markedet, som hvis du vælger aktier.