Bedøm artiklen

I værket Mit Livs Eventyr udgivet i 1855 udtrykker H.C. Andersen soleklart: At rejse er at leve. Dette statement er blevet endnu mere aktuelt i takt med at verden har åbnet sig for vores fødder. Da H.C. Andersen skrev det, var med tog og hestevogn i tankerne og hvor en tur tværs over Atlanten tog flere uger. I dag kan vi på under et døgn nå et hvilket som helst punkt på kloden. Derfor handler det om at udnytte de muligheder vi har i dag for at se og opleve verden.

Det er ingen tilfældighed at den tidligere munk Jay Shetty har lavet et langt indlæg om det positive udbytte man får ud af at rejse. Her kommer hans 7 bud på hvorfor man minimum 1 gang om året skal ud og rejse og opleve et nyt sted.

  • At rejse gør indlæring nemmere

Når vi rejser og oplever nye kulturer, traditioner og omgivelser bliver hjernen nysgerrig og tvinges til at lære nye skikke. Denne øvelse betyder på lang sigt at indlæringsevnen forbedres da hjernen er gearet til at klare ukendte situationer.

 

  • At rejse gør dig mere fokuseret

Flere og flere studier viser at det at opholde sig udendørs, blot et begrænset stykke tid opfrisker og opkvikker hjernen.

 

  • At rejse øger troen på menneskeheden

Skulle man vælge en alt overskyggende årsag til at rejse må det være denne. At rejse øger troen på menneskeheden som en helhed. Årsagen; ved at rejse på tværs af landegrænser og kulturer vil man opleve at den gennemsnitlige person er god , har gode intentioner og møder en med åbne arme.

Se også:
  Varme og charme til krop og sjæl

 

  • At rejse gør dig mere kreativ og nytænkende

Ved at opleve verden fra forskellige vinkler vil hjernen blive udfordret og dermed vil hjernen blive styrker i sine kreative evner og evnen til at udfordre det normale.

 

  • At rejse hjælper os med at se verden oppefra

Når vi rejser har vi nemmere ved at se vores tilværelse og verden fra et fugleperspektiv.

 

  • At rejse gør os lykkelige

Videnskaben har vist at forventningens glæde er størst ved immaterielle forventninger såsom rejser og oplevelser.

 

  • At rejse gør os mere tålmodige

Ved at se og opleve verden fra flere forskelle vinkler, lærer vi tålmodighedens kunst.

Prioriter din sommerferie rejse

Samtlige af punkterne nævnt af Jay Shetty er der videnskabeligt belæg for. Derfor bør man altid prioriterer sin sommerferie uanset ens økonomiske situation, og har man økonomiske vanskeligheder bør især overveje at rejse væk for at lade batterierne op. For når man kører på pumperne i en presset økonomisk periode har man brug for en pause fra hverdagens kamp og trivialitet. Selvom hverdagsøkonomien ikke er til rejser, findes der i dag billige alternativer. Man kan være ude i god tid og købe en billigrejse eller alternativt en afbudsrejse. Uanset hvilken løsning man vælger, kan man få en kassekredit som denne til at betale rejsen med eller alternativt et kviklån (find dem her). For specielt når økonomien presser har man mindst en gang om året brug for at være god ved sig selv.