Bedøm artiklen

Island byder på et væld af oplevelser. Du har helt sikkert allerede set billeder rundt omkring af den storslåede natur, men landet har også meget mere at byde på. Island er et moderne samfund, der byder på lidt af hvert. Både kunst, kultur, arkitektur, historie og gastronomi er i høj grad tilstede, når du rejser på Island.

Ifølge Torben Rasmussen fra Island Rejserbetegner islændingene fra tid til anden sig selv som små konger. Der er tale om et spændende og meget individualistisk folkefærd, der altid har gang i noget nyt.

Den klassiske natur

Mange turister kommer ofte til Island for den overdådige og famøse natur. Island blev skabt fra vulkansk aktivitet på bunden af havet. Den vulkanske virkelighed er da også til at se og føle. Mange steder er der sprækker i jorden, og ofte er der områder med ny lava. Landet giver de optimale betingelser for sjove adventure- og natur-oplevelser. Det kan være ridning på islandske heste, vandring, lystfiskeri, golf og ekstremsport som river-rafting, sejlads mellem isbjerge, havkajakker og meget mere.

Så er der selvfølgelig de klassiske fænomener som den Blå Lagune, Nordlys, The Golden Circle og stenformationen Hvítserkur.

Det kulturelle liv

Island har dog også en stor mængde af kulturskatte at byde på. Kulturlivet bærer stort præg af den åbne islandske mentalitet. Nye globale tendenser slår hurtigt igennem i Island, og man føler sig altid velkommen som fremmed. Islands hovedstad Reykjavik byder på smukt og moderne arkitektur. De har blandt andet lige fået et nyt operahus tegnet af danske Henning Larsen i samarbejde med Olafur Eliasson. Indre by byder på massevis af hyggelige kaffebarer og kunstgallerier. Derudover bugner det med små sjove butikker med kunsthåndværk, eksklusivt modetøj og vintagebutikker og loppemarkeder i weekenden. Som en særlig islandsk kulturskat skal du kigge efter islandske håndskrifter i kulturhuset.

Se også:
  Forbered dig bedst muligt på sommerferien sydpå