Bedøm artiklen

Har du nogensinde overvejet at holde din danske jul i USA? Hvert år hører man om familier, som tager til udlandet for at fejre jul. Det kan blive dig. Med billeje kan du i staterne opleve flere forskellige danske og skandinaviske julemarkeder, som kan bringe dig lidt af Danmark i en mere eller mindre fremmed kultur, så du alligevel får ægte dansk jul i udlandet ved at gøre brug af billeje i USA.

Fra Washington til Texas og Californien med biludlejning i USA

Fælles for alle danske julemarkeder i USA er, at det er endagsarrangementer. Du skal derfor være særligt opmærksom på åbningstiderne, når du planlægger at tage på julemarkedtur i USA med biludlejning. I Washington findes Danish Holiday Bazaar og Danish Christmas Beer Fest i Seattle, mens du i Houston i Texas finder en juletræsfest på Vikingeskolen og julemarked i Den Norske Sømandskirke.

Danish Holiday Bazaar har dansk julehåndværk, småkager, smørrebrød og gaveideer, mens du til Danish Christmas Beer Fest kan smage forskellige julebryg og snapse. Ølfesten kræver tilmelding, mens bazaaren er åben for alle. Hvis du i stedet har lejet en bil i Texas kan du opleve både juletræ og den danske julemand, mens du også får serveret julemad og kan klippe/klistre julehjerter og kræmmerhuse.

I Californien, som ligger på den amerikanske vestkyst, kan du finde Scandinavian Christmas Fair, som således har indtaget et mere skandinavisk perspektiv på julen. Det er den danske lutherske kirke i Yorba Linda tæt på Los Angeles, der står bag julemarkedet, og du kan finde både kunsthåndværk, dekorationer og gaveartikler.

Uanset om du rejser til stater i det sydlige, vestlige eller østlige USA får du altså mulighed for at opleve et dansk julemarked til din amerikansk-danske jul. Ved at leje en bil får du friheden til at bevæge dig over statsgrænserne og tage til amerikanske småbyer, så du kan bringe noget af Danmark ind i din jul.

Se også:
  Udforsk Frederiksberg og tag på café

Elk Horn – Danmark i USA

Vi har set brødrene Price lave mad i præriebyen Elk Horn og har lært samfundet at kende i dokumentaren “Danmark på prærien”, der er særligt kendt for at være grundlagt af danske udvandrere i 1901.

Julemarkedet i Elk Horn løber over to dage og er kendt under navnet “Annual Julefest” – den årlige julefest. I Elk Horn ligger Museum of Danish America og under julefesten inviterer museet til julestue. Entreen er gratis og du får serveret både gløgg og hjemmebag, mens der findes et legohjørne til børnene.

For at komme til Elk Horn er det en god ide med billeje. Du kan finde et samlet overblik over de forskellige muligheder for billeje i USA her, hvor også priserne bliver sammenlignet direkte.