Bedøm artiklen

Dette indhold er sponsoreret.

For mange kan det være stort at skulle starte på gymnasiet. Der er nye krav, som man skal møde i hverdagen, og der er et helt nyt pres i forbindelse med eksamener, som man ikke har oplevet før. Derfor får du i denne artikel tre gode råd til, hvordan du bedst kommer igennem din første eksamen på gymnasiet, så du kan få den karakter, som du drømmer om. Mangler du hjælp til at læse op, eller har du brug for hjælp til at planlægge din eksamen, så kan du læse mere hos gotutor, hvor du kan finde den hjælp, som du har brug for.

Læg en realistisk plan for din læseferie

Når du først får læseferie, så er det vigtigt, at laver en realistisk plan, som du ved, at du kan følge gennem perioden, indtil du skal til din eksamen. Der er ikke noget, som hurtigere kan ødelægge motivationen, end at man ikke når sin daglige plan, og derfor er det vigtigt, at du tager dig tiden til at lave en plan, som passer til din døgnrytme og dine læsevaner. På denne måde når du alt det, som du har planlagt, uden at du mister din motivation.

Læs med en ven

Vil du gerne komme godt igennem din første eksamen på gymnasiet, så er det vigtigt, at du kan læse med en ven. Dette gør, at du kan få flere noter og flere input til din opgave og til din eksamen, og dette vil udelukkende forbedre dine synspunkter. Dette er ikke ensbetydende med, at du behøver at sidde med en ven i hele læseperioden. Det er dog en god ide, at du mødes en ven, som sidder med samme opgave og fag, hvor i sammen kan diskutere, hvordan opgaven nemmest udføres. Husk dog her, at det er vigtigt, at i holder jer indenfor reglerne, når det kommer til plagiat af opgaver.

Se også:
  Gør madlavningen til en dyd

Husk at holde fri

Det kan for mange være fristende at køre ud i en lang smøre, indtil eksamensdagen ankommer. Dette kan dog være ødelæggende for både din døgnrytme og dit humør, og derfor er det en god ide, at du indlægger fritid i din læseplan, så du kan være sikker på, at du også holder en pause, hvor du kan slappe af, inden du skal ind til din eksamen. På denne måde passer du godt på dig selv, og du behøver ikke at presse dig selv mere end nødvendigt.