Bedøm artiklen

Skal du finde den helt rigtige efterårsfarve til din skjorte? Vi giver dig vores bud på de helt rigtige stemningsfyldte farver til din skjorte og dit efterår. Vær’ særlig opmærksom på at finde skjorter i jordnære og varme farver. Finder du den rigtige kombination får du en flot efterårsgarderobe i mange flotte farver.

Efteråret er kendetegnet ved overgangen fra sommeren til vinteren. Særligt ved overgangen fra sommertid til vintertid, begynder du at kunne mærke det. Det er altså en blanding af de mørke og lyse farver, som efteråret er præget af. Det samme gælder også, når du tager en skjorte og andet tøj på.

Du skal derfor både have lidt lettere og tykkere tøj på indenunder. Det giver dig samtidig plads til at iføre dig lidt tykkere skjorter. Dertil skal du bruge skjorter i nøje udvalgte farver. Dem har vi fundet frem til dig, og det har vi gjort i fem forskellige farver, som vi beskriver herunder. Vi sætter en tilhørende skjorte op sammen med farven.

Den gennemgående trend er de varme, jordnære toner i tøjet, det ser nogenlunde sådan ud i en farvepalette:

Vores fem udvalgte farver er således:

 • Orange og gyldne farver
 • Brun
 • Navy
 • Olivengrøn
 • Bourgogne
 1. Orange og gyldne farver
  De orange og gyldne farver ses i denne lækre fløjlsskjorte fra Lindbergh Blue. Den er i 100% bomuld med button-down krave, som giver den et afslappet udtryk til efteråret. Skjorten er syet lidt smallere i livet og sidder dermed tættere til kroppen, til gengæld er den ikke stram. Det bløde og meget behagelig fløjl er særlig rart at have på. Samtidig er det lidt varmere end en almindelig business casual skjorte
 2. Brun
  De brune farver er måske lidt kedelige ved første øjekast, men den brune er højaktuel om efteråret. Du skaber den helt rigtige stemning i forhold til naturen. Samtidig kan du, som modellen har taget på, iføre dig et par grå bukser, så den nøddebrune nuance bliver sat i god og stærk kontrast til de monotone grå farver.
 3. Navy
  Navy er en klassisk skjorte farve, som egentlig passer til enhver årstid, men særligt om efteråret skaber den en god kontrast til de lyse bukser eller det grå jakkesæt, som du skal have på uden over. Det kunne også være en grå eller sort jakke, du skulle tage på. Derudover, sætter den dig i et godt lys ved enhver forhandlingssituation eller formel lejlighed, hvor du skal stå knivskarpt og være klar til at forhandle.
 4. Olivengrøn
  Olivengrøn er en neddæmpet farve, som på en, og samme tid giver dig et positivt, karismatisk udtryk og samtidig dæmper dit farvevalg af tøj. Denne skjorte fra Camel er lavet af 100% blødt bomuld, og har to brystlommer, der lukkes til med knapper. Hvor bred din manchette skal være, kan du justere ved hjælp af to knapper.
 5. Bourgogne
  Bourgogne farven er særligt god til efteråret. Bladene bliver næsten helt dybrøde, når de hænger så længe på træerne. Denne farve oxford-skjorte har samtidig et lidt tykkere materiale, som fungerer godt med resten af efterårsgarderoben. Tag et par sorte bukser eller jeans på, så den dybe røde farve i langt højere grad bliver fremhævet. Det er især en god skjorte til mange forskellige typer af arrangementer. Vi kan godt love dig, at det bliver en af dine yndlings skjorter.
Se også:
  Sådan holder du dig opdateret på nyhederne i Helsingør

 

Farverne på skjorten er altid vigtige

De ovenstående varme og jordagtige farver giver dig en solid efterårsgarderobe. Disse farver udtrykker både det behagelige, rolige, men også det mere intense udtryk i form af den dybe røde bourgogne. Prøv at blande nogle af disse fem farver, så du finder en farvekombination, der giver dig din særlige stil og karakter.

Hvis du har lyst til at prøve de nye skjorter til efteråret, 2019, og få gode råd med på vejen, så besøg din nærmeste Tøjeksperten butik.