Bedøm artiklen

Der er mange danskere, der låner penge til at tage på ferie. Er det noget, du overvejer, så bør du ikke tøve, fordi du er af den opfattelse, at det er pinligt. Der er intet pinligt over det, da et stort antal danskere gør dette hvert år. Hvis det er noget, du har i sinde at give dig i kast med, så er det dog essentielt, at du benytter dig af den rette fremgangsmåde.

Har du ikke tidligere prøvet at låne penge på nettet, så er det næppe noget, du finder hverken naturligt eller nemt.  Det er dog ikke noget, der ændrer på, at du sagtens kan finde et godt lån. Det gør sig gældende, hvad end du blot skal låne et par tusinde kroner til restbetalingen eller du derimod har i sinde at optage et stort lån til at betale hele ferien.

For at sikre, at du ikke ender med at stå med håret i postkassen, bør du naturligvis fokusere på at bruge den bedste fremgangsmåde til at udvælge dit lån. Sørger du for at gøre dette, så er der også markant bedre forudsætninger for, at du faktisk finder et billigt lån. Hvis du har besluttet dig for, at du ønsker at låne penge til din ferie, så følg disse trin:

1. Start med at skabe et godt overblik

Der findes ikke blot et væld af låneselskaber på det danske marked. De har stort set også allesammen en lang række lånetyper. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at skabe dig et godt overblik. Det sikrer både, at du ikke misser en gylden mulighed, men også, at du får et mere indgående kendskab til de enkelte udbydere og markedet generelt.

Se også:
  Derfor skal du tage på togrejse i Europa

2. Indhent tilbud fra forskellige låneselskaber

Næste skridt er, at udvælge en række af låneselskaberne, som du ønsker at indhente tilbud fra. Det er vigtigt, at du ikke blot tager udgangspunkt i deres listepriser. Årsagen til dette er, at de ikke er retvisende. Faktisk kan der være stor forskel på deres listepriser og det endelige tilbud, du får. Derfor skal du selvfølgelig også have tilbud fra flere aktører.

3. Sammenlign de modtagne tilbud

Efter at have modtaget et udvalg af tilbud, skal du sammenligne disse. Det skal du bl.a. gøre med fokus på pris. Det nemmeste i dette henseende er, at gøre brug af ÅOP, da det dækker over alle lånets udgifter. Der findes dog et væld af kvikke lån på nettet, og det er vigtigt, at du får tilbud på lån med ens løbetid og beløb, hvis de skal sammenlignes.

4. Udvælg det bedste lån

Sidste skridt er naturligvis at vælge det bedste tilbud. Langt de fleste har fokus på, at ÅOP (og dermed også prisen) skal være lavest mulig. Det er dog ikke det eneste, du skal fokusere på. Det er også en god idé, at holde fokus på f.eks. vilkår og betingelser i forhold til afdragsfrihed, hurtigere indfrielse af lånet, mulighed for forlængelse og lignende.

Vær sikker på, at du har optimal økonomi

Inden du giver dig i kast med at låne penge på nettet, så er det vigtigt, at du sørger for at sikre, at du faktisk har en økonomi, der tillader dette. Det er ikke alle, der har råd til at optage et lån på nettet, da du skal have en fast indkomst, der gør det muligt at betale de månedlige afdrag. Har du ikke dette, så er det ikke nogen god idé at optage et lån.

Se også:
  Bliv koblet af hverdagen på en afslappende ferie

Er du sikker på, at du har råd til at betale de månedlige afdrag, så er det dog ikke noget problem, at du har i sinde at låne penge til en ferie. Det er dog vigtigt, at det ikke er en forhastet beslutning, men at du både vurderer egen økonomi og lånemarkedets mange muligheder.