Bedøm artiklen

De fleste turister foretrækker at anvende offentlig transport, når de skal rundt i et nyt land. Det er billigt, pålideligt og det er en nem måde at komme fra A til B.

Men at leje en bil når man er på ferie, kan give god mening – og desuden, hvem elsker ikke en god ‘roadtrip’?

Tanken om at køre i et nyt land kan helt sikkert være overvældende.

Men tusinder af rejsende vælger biludlejning på ferier hvert år og med god grund. – at have sit eget køretøj at køre rundt , i kan nemlig åbne en helt ny verden af ​​muligheder.

Selvfølgelig er nogle destinationer bedre egnet til at have en bil end andre. For eksempel er LA en by, hvor det virkelig kan betale sig at leje en bil – hvorimod du højst sandsynligt ikke vil have brug for en bil, hvis du tager på ferie i New York. Hvis du overvejer at leje en bil til sommerens ferie, kan du læse nogle gode grunde til at gøre det i denne artikel, og så er det selvfølgelig en nødvendighed at undersøge mere praktisk info om billeje, så du ender med at vælge det rigtige biludlejningsfirma.

Lidt dyrere men dét værd
Offentligt transport er for det meste den billigste måde at komme rundt i de fleste byer, men i forhold til den frihed og den bekvemmelighed man får med egen bil, er det billigt at leje en bil. Hvis du sammenligner prisen med taxa og busture, er det oftest langt billigere at leje en bil på sin ferie. Som regel kan du spare penge med det samme, hvis du lejer en bil i lufthavnen, hvis du ellers have tænkt dig at tage en taxa til dit hotel. Du skal selvfølgelig huske at medregne benzin, forsikring og parkering, når du skal lave dit transportbudget. I byer som New York kan parkeringen ofte koste mere end selve bilen.

Bekvemmelighed
Ingen anden transportform giver mulighed for den bekvemmelighed og frihed, som din egen bil gør. At køre selv giver 100% fleksibilitet og fuldstændig frihed til at gøre, hvad du vil. Du behøver ikke bekymre dig om tidsplaner og køreplaner og du kan ændre dine planer løbende. Det er trods alt ofte de mest spontane idéer, som fører til de sjoveste minder.

Se også:
  Solbeskyttelse til din skiferie, som er vigtig at huske

Hvert minut tæller, når du besøger et nyt rejsemål, og når du kun har et begrænset antal dage at gøre godt med, er det ikke ligefrem ideelt at tilbringe timer i busser og tog. Offentlig transport kan ofte tage dobbelt så lang tid, som hvis man selv kører på grund af de mange stop og omveje.

At have sin egen vil betyder, at du kan planlægge dine dage, så de passer bedst ind i din foretrukne rutine. Du kan stå tidligt op for at komme til en turistattraktion før turbusserne, du kan trække ind til siden af vejen, hvis du opdager noget seværdigt og du kan holde toilet-pauser, når det er nødvendigt. Du behøver heller ikke vente en time, hvis toget eller bussen ikke kommer.